Grevă japoneză la Delfinariul din Constanţa, după ce veniturile angajaților au scăzut cu 15%
E debut de sezon la Delfinariul din Constanţa. Însă spectacolele sunt umbrite de protestele angajaţilor. În a doua zi de grevă japoneză, ei se plâng de venituri prea mici după ce le-a fost tăiat un sport de 15%.
E debut de sezon la Delfinariul din Constanţa. Însă spectacolele sunt umbrite de protestele angajaţilor. În a doua zi de grevă japoneză, ei se plâng de venituri prea mici după ce le-a fost tăiat un sport de 15%. Un angajat cu vechime de cinci decenii a ajuns să câştige puţin peste 1.000 de lei.
Show-urile delfinilor Ni Ni şi Chen Chen adună zilnic 2000 de spectatori, în timpul sezonului estival. Însă azi, la poarta delfinariului n-au mai fost cozi. Ci proteste. Angajaţii sunt în grevă japoneză de ieri, nemulţumiţi de scăderea venitului după ce le-a fost tăiat un spor de 15%.
Monica Bogdan este şi ea antrenor. Doar de un an de zile, dar a ajuns să-şi iubească meseria. După tăierea sporului, spune că se simte dezorientată.
Unul dintre veterinarii delfinariului are vechime de peste cinci decenii. Şi unul dintre cele mai mici salarii.
Adrian Bîlbă, director:
Au perfectă dreptate. Eu îi susţin. Nu este vorba numai de sporuri care au fost eliminate. Acum câteva zile a trebuit să vaccinăm nişte specii de animale care pot muşca.
Directorul delfinariului susţine că banii obţinuţi din spectacole sunt reinvestiţi în instituţie şi că nu poate acoperi diferenţa pentru fiecare salariu în parte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰