Antena Meniu Search
x

Începe cel mai mare protest din învăţământ. Peste 20.000 de dascăli, aşteptaţi în Piaţa Victoriei. Traseul manifestării

Greva profesorilor continuă. Luni, cadrele didactice au făcut mitinguri în faţa mai multor prefecturi. A fost încălzirea pentru marele miting de astăzi, din Piaţa Victoriei, unde sunt aşteptaţi peste 20.000 de angajaţi din Educaţie. 

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 11:39

UPDATE 11:30 Mii de profesori protestează în faţa Guvernului. Potrivit organizatorilor, la protest sunt aşteptaţi în jur de 20.000 de participanţi. Guver nul a anunţat, marţi, de la ora 12.00, consultări ale premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie. 

Marius Nistor a afirmat că este ”falsă” informaţia conform căreia a fost invitat a consultări cu premierul. ”Nu ştim nimic. Am aflat şi noi din presă că pe agenda premierului e prinsă o consultare cu liderii sindicatelor din educaţie”, a declarat, marţi, Marius Nistor pentru News.ro. 

Se anunţă cel mai mare protest din sistemul de învăţământ. Peste 20.000 de angajaţi din toată ţara sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei. De la ora 11 se vor aduna participanţii, mai ales în zona dinspre Kiseleff în primul rând, iar de la ora 12 îi vom vedea umplând şi zona dinspre Bd. Aviatorilor şi Iancu de Huneoara.

De la ora 13 vor pleca în marş către Palatul Cotroceni, unde de la 15 liderii sindicatelor din Educaţie îşi doresc să se întâlnească cu Klaus Iohannis. Au trimis o solicitare de ieri şi iată că aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui României. Au aceleaşi revendicări, vor un act normativ care să stabilească bine un salariu minim pentru sistemul de învăţământ si vorbim aici despre 3000 de lei pentru un profesor debutant. Mai apoi, în funcţie de fiecare grad, salariul să crească.

Pe acelaşi subiect

Nu sunt de acord cu negocierile pe care le-au avut vizavi de legea salarizării şi nici cu primele oferite deja de guvern, 1000 de lei şi 1500 de lei pe care ar trebui să îi justifice mai apoi. Sunt decişi să continue greva generală şi asta înseamnă că vom avea grevă generală cel mai probabil şi în această săptămână pentru că nu trebuie să uităm, minivacanţa de 1 iunie începe joi.

Traseul manifestării

Protestul va avea loc între orele 11.00 şi 16.00, după următorul program:

- între orele 11.00 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei;

- între orele 12.00 – 13.00, adunare publică în Piaţa Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara;

- între orele 13.00 – 15.00, deplasarea participanţilor pe traseul Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Ştirbei Vodă – Spl. Independenţei – Pod Grozăveşti – stânga Şos. Grozăveşti – Bd. Geniului sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piaţa Răzoare – punct final Statuia Leu;

- între orele 15.00 – 15.30, adunare publică pe Bd. Geniului în proximitatea Statuii Leu.

- între orele 15.30 – 16.00, defluirea totală a participanţilor.

”Pentru buna desfăşurare a evenimentului, începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul rutier în Piaţa Victoriei, asigurându-se 2 benzi pe sens în faţa Guvernului României, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu şi se va restricţiona traficul gradual pentru staţionarea autocarelor pe Şos. Kiseleff, benzile I, III şi IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, fără afectarea intersecţiilor. Banda II de circulaţie pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenţie”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, instituţia precizează că, după debarcarea participanţilor, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri, autocarele vor fi direcţionate pentru a fi parcate pe Splaiul Independenţei, segmentul cuprins între Pod Grozăveşti şi Pod Cotroceni, sensul către Pod. Cotroceni, benzile I şi II de circulaţie.

”În funcţie de numărul participanţilor, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricţionare a traficul rutier în dinamică astfel încât fluenţa şi siguranţa participanţilor la traficul rutier să nu fie afectată”, a mai transmis Brigada Rutieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Începe cel mai mare protest din învăţământ. Peste 20.000 de dascăli, aşteptaţi în Piaţa Victoriei. Traseul manifestării