Antena Meniu Search
x

Grigore va face 4 ani de puşcărie pentru că s-a apărat. Cel care a vrut să-l omoare l-a dat în judecată şi a câştigat

Grigore Căienar din comuna Spermezeu se află în arestul poliției, așteptând ca organele competente belgiene să îl ridice și să îl ducă în Belgia.

Grigore va face 4 ani de puşcărie pentru că s-a apărat. Cel care a vrut să-l omoare l-a dat în judecată şi a câştigat

Grigore Căienar din comuna Spermezeu se află în arestul poliției, așteptând ca organele competente belgiene să îl ridice și să îl ducă în Belgia, unde își va petrece următorii 4 ani după gratii.

Evenimentul pentru care este condamnat a avut loc acum 2 ani, iar el doar a încercat să își apere viața.

Polițiștii bistrițeni l-au ridicat de la domiciliu pe Grigore, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

„I s-a spus că termenul e de 30 de zile în arestul poliției bistrițene, dar cei din Belgia pot veni după el peste 15 zile, peste 10 zile. Nu e neapărat să fie 30 de zile”, a declarat primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi. 

Grigore a fost ridicat de acasă de polițiști, fără să știe însă motivul. Abia pe drum spre sediul poliției a aflat despre faptul că este condamnat la 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Conform soției sale însă, acesta doar a încercat să își apere viața. 

„Am vorbit ieri cu soția lui, după ce polițiștii l-au luat de acasă. Conform a ceea ce mi-a spus ea, incidentul a avut loc acum doi ani. Grigore lucra pe TIR și se afla în Belgia. În timp ce își făcea pauza aia obligatorie de 9 ore, a fost atacat de doi moldoveni. Nu știu dacă moldoveni de la noi sau moldoveni de peste Prut. El ar fi folosit un cuțit pentru a se apăra, și l-a rănit pe unul dintre ei. Se pare că respectivul l-ar fi dat în judecată”, a mai explicat Sorin Hognogi. 

Bistrițeanul ar fi fost citat să se prezinte în instanță, însă citațiile ar fi fost trimise la adresa la care locuia mama lui. (sursa)

„Am înțeles că ar fi primit ceva citații. Dar pe adresa casei mamei sale. Ori ei stăteau în Spania. Au locuit vreo 12 ani în Spania. Are 5 copii, toți 5 născuți acolo. Doar de puțin timp s-au mutat în România, dar el a continuat să lucreze pe TIR, fiind mai mult plecat”, a declarat Hognogi. 

Primarul comunei Spermezeu a luat legătura cu un avocat pentru a vedea dacă se mai poate face ceva pentru Grigore Căienar, însă șansele sunt minime. 

„Se pare că totul s-a întâmplat din ignoranță sau... nu știu. Nu a luat în seamă citațiile. Pe unele nu le-ar fi primit. Nu s-a prezentat la procese și a primit sentința asta. Am vorbit și cu un avocat care spunea că dacă demersurile se făceau atunci când trebuia, putea obține pentru Grigore o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Așa, șansele sunt minime. Ar putea să conteste metodologia autorităților belgiene, și să îi dea mai mult timp în arestul poliției bistrițene, dar nu prea sunt foarte multe șanse acum să se schimbe ceva”, a conchis Sorin Hognogi. 

Grigore Căienar are 45 de ani, o soție și 5 copii, și conform mandatului de arestare, până în 2022 va sta după gratiile unei închisori din Belgia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Grigore va face 4 ani de puşcărie pentru că s-a apărat. Cel care a vrut să-l omoare l-a dat în judecată şi a câştigat