Antena Meniu Search
x

Video Guvernul anunţă că fermierii nu mai au motiv să rămână în stradă: statul va plati acciza la carburanţi. Oamenii spun că protestele vor continua

Fermierii nu mai au de ce să rămână în stradă, spune ministrul Agriculturii. Oficialul a declarat în urmă cu puţin timp că statul va suporta integral acciza la carburanţi. Măsura va fi luată în următoarea şedinţă de Guvern.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 15.01.2024, 19:26

Vezi și

Protestatarii spun că vor rămâne în continuare în stradă şi vor îngreuna traficul sau îl vor bloca, iar această situaţie va dura pe termen nelimitat până când Guvernul le va îndeplini revendicările. Sunt nemulţumiţi că preţurile la asigurările RCA au crescut foarte mult, în unele cazuri s-au dublat sau chiar s-au triplat faţă de anul trecut sau acum doi ani.

Guvernul spune că statul va plăti integral acciza la carburanţi

De asemenea, sunt nemulţumiţi şi de faptul că acciza la motorină s-a mărit şi drept urmare plătesc mai mult mult. Criza cerealelor din Ucraina sau o serie de măsuri legislative intrate în vigoare care au dus la majorări de taxe sunt alte puncte pe lista nemulţumirilor oamenilor. Pe şoseaua de centură din jurul Capitalei se circulă cu greutate.

Aceeaşi situaţie este şi în ţară. În 24 de judeţe au fost organizate proteste în aceste zile, spun reprezentanţii Jandarmeriei. Peste 4.500 de tractoare şi TIR-uri au fost folosite în aceste manifestaţii. Poliţia spune că în fiecare zi peste 1.000 de agenţi sunt agrenaţi în misiuni de menţinere a ordinii publice. Unii fermieri acuză Poliţia şi Jandarmeria că fac presiuni asupra protestatarilor încercând să înăbuşe manifestaţiile, în timp ce alţii spun că agenţii din teren şi-au făcut corect treaba şi îi respectă. Şi unii şi alţii vor să continue aceste proteste.

La nivel de negocieri, au fost discuţii la ministerul Agriculturii între o delegaţie a protestatarilor şi ministrul Barbu. Acesta a promis că joi intră pe ordinea şedinţei de Guvern principalele revendicări al fermierilor. De asemenea, Guvernul ar urma să suporte acciza la carburanţi, a mai anunţat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Guvernul anunţă că fermierii nu mai au motiv să rămână în stradă: statul va plati acciza la carburanţi. Oamenii spun că protestele vor continua