Antena Meniu Search
x

Haos la frontieră. TIR-urile, interzis în Ungaria în perioada Crăciunului

De sărbători, autoritățile maghiare au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. În această perioadă, şoferii TIR-urilor sunt obligaţi să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei.

Haos la frontieră. TIR-urile, interzis în Ungaria în perioada Crăciunului - politiadefrontiera.ro

De sărbători, autoritățile maghiare au decis să interzică accesul tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. În această perioadă, şoferii TIR-urilor sunt obligaţi să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei.

Autorităţile de frontieră din ţara vecină au informat despre faptul că “în perioada 22.12.2018, ora 23.00 (ora României) – 23.12.2018 ora 23.00 (ora României), respectiv 24.12.2018, ora 23.00 (ora României) – 26.12.2018 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone”.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

“Poliția de Frontieră ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor). Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale”, anunţă Poliția de Frontieră.

Poliţia de Frontieră, recomandări pentru şoferi

Poliţia de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la trafic, indiferent de tipul de mijloc de transport folosit, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

“Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, mai spun reprezentanții instituției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Haos la frontieră. TIR-urile, interzis în Ungaria în perioada Crăciunului