Antena Meniu Search
x

Video Haos pe aeroporturi: Mii de români care trebuiau să ajungă în Italia au rămas cu planurile în aer. Și TAROM amenință cu proteste

În plin sezon al vacanţelor şi într-o perioadă când zborurile sunt anulate pe bandă rulantă, greva controlorilor de trafic aerian din Italia a adus şi mai mult haos în aeroporturi. Mii de pasageri români care trebuiau să ajungă în Peninsulă au rămas cu planurile în aer. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 15.07.2023, 19:29

Vezi și

În zorii zilei, peste 200 de pasageri care trebuiau să plece de la Cluj-Napoca la Valencia s-au trezit cu zborul anulat. Oamenii spun că nu li s-a oferit nicio explicaţie. 

Pasager: Ni s-a cancelat cu 5 minute înainte să decoleze. Ne-au reorientat spre alte zone, dar degeaba. Acum trebuie să stăm o zi întreagă.

Pasager: Este foarte neplăcut. Niciodată nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. 

Iar astfel de situaţii au loc zilnic în plin sezon al vacanţelor. Şi de parcă nu ar fi fost destul haos astăzi, angajaţii din aerporturile italiene au intrat în grevă. Situaţia au resimţit-o din plin pasagerii din Bucureşti. Cursa spre Napoli a fost anulată. 

Pe acelaşi subiect

Pasager: Trebuia să plece la trei şi cinci minute. Acum am primit mesaj că este anulat. Încă mai stăm şi dacă nu, ne întoarcem înapoi. S-a stricat vacanţa.

Sute de zboruri anulate în Italia, din cauza grevei

Numai pe aeroportul din Napoli au fost anulate 118 zboruri, iar pe principalul aeroport care deserveşte Roma, Fiumicino, sunt ţinute la sol 200 de avioane cu destinbaţii în întreaga . 

Turistă: Da, ni s-a anulat zborul. Era al companiei ITA Airways spre Catania. Toată familia mea, toţi 35, avem probleme cu zborurile. Este oribil, pur şi simplu oribil. 

Sara Di Marco, reprezentant sindicat: Nu suntem fericiţi să creem probleme clienţilor noştri, pentru că nu acesta este scopul nostru. Obiectivul nostru era să fim chemaţi de minister mai devreme, nu cu o zi înainte, pentru a încerca să prevenim greva. Vrem să stăm la masă şi să reînoim contractul, acesta este scopul nostru, nu să cauzăm probleme. 

Şi la noi în ţară angajaţii TAROM ameninţă cu protestele tot pentru reînnorirea contractului

Narcis Pascu, SUT: Acest contract colectiv de muncă, încă din luna octombrie a anului trecut a început să nu mai fie respectat. Am avut o serie de discuţii, o serie de adrese transmise către Consiliul de Administraţie, către compania Tarom. Să înceapă o renegociere serioasă a tuturor drepturilor pe care angajaţii companiei TAROM le au. Niciun sindicat din lume nu-şi doreşte să ajungă la grevă. 

Sute de mii de călători sunt bocaţi pe aeropoturi în toată lumea din cauza protestului din Italia. Şi în Belgia sunt probleme, 120 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Charleroi după ce piloţii unei companii low cost au intrat în grevă. 

Companiile de asigurare au plătit anul trecut despăgubiri în valoare de peste 36 milioane lei pasagerilor, dublu față de 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Haos pe aeroporturi: Mii de români care trebuiau să ajungă în Italia au rămas cu planurile în aer. Și TAROM amenință cu proteste