Antena Meniu Search
x

Heroină adusă din Germania, printre haine, găsită de polițiștii din Iași. Două persoane, reținute

Două persoane care au introdus în țară 40 de grame de heroină, necesară pentru peste 1.300 de doze, au fost prinse în flagrant de polițiști și de procurorii DIICOT în Iași.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 16:44

Heroină adusă din Germania, printre haine, găsită de polițiștii din Iași. Două persoane, reținute
Heroină adusă din Germania, printre haine, găsită de polițiștii din Iași. Două persoane, reținute - DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT Iași, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru introducere fără drept, în țară, de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deținere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu.

Astfel, vineri, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reținerea celor două persoane.

Unul dintre cercetați a fost prins în flagrant

Măsurile au fost luate după ce unul dintre cercetați a fost prins în flagrant delict, în timp ce ridica un colet, introdus în ţară, din Germania, prin intermediul unei firme de transport, în care se aflau ascunse, printre obiecte vestimentare, peste 40 de grame de heroină destinată comercializării. Din această cantitate de heroină rezultau minimum 1.333 de doze a 0,03 grame, ceea ce ar fi generat un profit de 133.300 de lei.

„Pe baza cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada mai 2023– aprilie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cercetații ar fi procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut către consumatori din județul Iaşi droguri de mare risc (heroină). De asemenea, în sarcina unuia dintre aceştia s-a reţinut şi faptul că ar fi deţinut, fără drept, droguri de risc și de mare risc (heroină și canabis) în vederea consumului propriu”, spun polițiștii.

Propunere de arestare preventivă pentru cei doi

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT Iași, au făcut, vineri, 4 percheziții domiciliare, în județul Iași, fiind identificate și ridicate cantități de heroină, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Heroină adusă din Germania, printre haine, găsită de polițiștii din Iași. Două persoane, reținute