Antena Meniu Search
x

Hollande şi Merkel se implică în rezolvarea situaţiei din Ucraina

François Hollande şi Angela Merkel i-au cerut lui Vladimir Putin să "favorizeze reluarea negocierilor" în Ucraina.

 François Hollande şi Angela Merkel i-au cerut lui Vladimir Putin să "favorizeze reluarea negocierilor" în Ucraina. De asemenea, cei doi lideri au îndemnat toate părţile să înceteze ostilităţile.

Într-un comunicat de la Palatul Elysée se arată că după trei zile de la ultima convorbire telefonică, preşedintele francez şi cancelarul german "au luat notă de declaraţia preşedintelui rus, în urma anunţării unei încetări a focului de către preşedintele ucrainean", şi i-au cerut liderului de la Kremlin să "favorizeze reluarea negocierilor" între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Putin a îndemnat duminică preşedinţia ucraineană şi rebelii să angajeze un dialog "substanţial", a cerut Kievului s-şi înceteze operaţiunile militare şi să garanteze drepturile rusofonilor în estul sepratist.

"Cel mai important este să se ajungă la o soluţie politică" şi "contează ca acest dialog între părţile care se înfruntă în Ucraina să se bazeze pe planul de pace" propus de către Poroşenko, a insistat Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Hollande şi Merkel se implică în rezolvarea situaţiei din Ucraina