Antena Meniu Search
x

Video Hotel Mureș din Băile Felix, distrus de un incendiu violent. Turișii au scăpat pe scara exterioară de flăcările și fumul gros care au invada clădirea

Panică într-un hotel din Băile Felix, unde sunt cazaţi 600 de turişti. Un incendiu violent a izbucnit într-o cameră aflată la etajul 3, iar flăcările şi fumul au invadat rapid clădirea. Speriaţi, oamenii au fugit pe scara exterioară a hotelului pentru a se salva. 14 turişti au avut nevoie de intervenţia medicilor. 

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 21:04

Vezi și

Focul a izbucnit în jurul orei 9 dimineaţă la Hotel Mureş, unul din cele mai mari şi mai aglomerate din staţiunea Băile Felix. În clădire erau aproape 600 de oameni. Mulţi turişi erau în camere sau luau micul dejun în restaurant atunci când s-a declanşat alarma de incediu. Hotelul s-a umplut rapid de un fum gros şi înecăcios. Clădirea a fost evacuată de urgenţă. Mulţi oameni au fugit pe scara exterioară a clădirii să se salveze. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi au trimis la faţa locului ajung zeci de medici şi pompieri. 

"Doamna are nevoie de îngrijiri."    

Turist: "Ne-a zis să ieşim afară pe scara de incendiu de la etajul opt."

Turist: "Am coborât câteva etaje normal, dar nu mai puteam să respirăm şi atuncea ne-a îndrumat cineva pe scara de incendiu. Nici nu vedeai."

Pe acelaşi subiect

Turistă: "Eram la etajul 1 la restaurant când am auzit alarma de incendiu și am ieșit rapid, după aia am evacuat oamenii din restaurant."

Turist: "Lumea a fost un pic panicată. Am coborât pe scara de incendiu, era un pic de fum într-adevăr pe holuri."

Turist: "Lumea era mai panicată şi scara de incendiu este mult mai îngustă decât scările normale."

Unii turiști au avut nevoie de îngrijiri medicale

14 turişti au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru atacuri de panică, pusee de tensiune sau intoxicaţii cu fum

Dr. Mircea Uiorean, UPU-SMURD Oradea: "Două dintre ele vor merge cu siguranţă la spital, nu avem pacienți copii."

Focul a izbucnit într-o încăpere de depozitare şi s a extins la o altă cameră. Cel mai probabil de la un fier de călcat uitat în priză, spun martorii

Alexandru Csilik, colonel, ISU Crișana: "Camera de unde a  pornit incendiul nu este cameră de locuit, este o cameră în care erau depozitate materiale hoteliere, prosoape, hârtie." 

Turiştii vor fi relocaţi în alte camere, dar unii s-au speriat atât de tare încât se gândesc să îşi întrerupă vacanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Hotel Mureș din Băile Felix, distrus de un incendiu violent. Turișii au scăpat pe scara exterioară de flăcările și fumul gros care au invada clădirea