Video Hotelul-simbol al Bucureştiului îşi schimbă numele: "Toată lumea ştie de locul ăsta. Să ne schimbăm şi ţara, să nu se mai cheme România, eventual"
A fost odată Intercontinental, hotelul-simbol al Bucureştiului. De anul viitor, faimoasa clădire, martoră la istoria recentă a oraşului îşi va schimba numele în Grand Hotel Bucharest. Bucureştenii deja regretă schimbarea: pentru mulţi centrul Capitalei va rămâne mereu "la Inter".
De jumătate de secol, hotelul Intercontinental domină oraşul de la înălţimea celor 22 de etaje. A fost primul hotel de cinci stele din România şi cel mai înalt din Bucureşti, motiv de mândrie în vremea comunismului.
Reporter TVR: Suntem la nivelul, la cota 86 de metri 62 de centimetri pe cea mai înaltă construcţie care se ridică în aceste zile în Capitala ţării noastre. Este vorba de hotelul Intercontinental.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Hotelul Intercontinental a fost inaugurat în anul 1971 şi la acea vreme a costat 6 milioane de dolari. Cele peste 420 de camere au găzduit şefi de stat, sportivi, artişti dar şi politicieni, iar barul de la etajul 21 a devenit un adevărat reper în viaţa mondenă a oraşului.
Hotelul-simbol al Bucureştiului îşi schimbă numele
- Hotelul InterContinental Bucureşti îşi schimbă numele de la 1 ianuarie 2022 și intră în renovare
- Copil spulberat pe o stradă din Bucureşti. Momentul dramatic a fost surprins de o cameră de bord
- Imaginea care a devenit virală în România: motivul pentru care un bucureştean din Drumul Taberei şi-a montat 8...
În hotel, au fost filmate scene din celebrul film Nea Mărin Miliardar, cu Amza Pellea în rolul principal. Cu toată dezvoltarea oraşului, nu şi-a pierdut renumele de cel mai înalt hotel din Bucureşti. Numele, în schimb, şi-l va schimba din raţiuni de business. De la 1 ianuarie 2022, se va numi Grand Hotel Bucharest.
Lucian Marinescu, membru in CA al Companiei hoteliere Intercontinental România: Aceasta schimbare a venit odată cu terminarea contractului pe care compania noastră îl are cu Intercontinental pentru managementul proprietăţii şi pentru folosirea practic a brandului Intercontinental.
Bucureştenii sunt suparaţi că pierd unul din simbolurile oraşului.
Bucureştean: E un brand, Intercontinental, toată lumea ştie de locul ăsta. Să ne schimbăm şi ţara, să nu se mai cheme România, eventual.
Referinţa din inima oraşului şi a oamenilor rămâne, la fel şi locul său în istorie. În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, aici s-a ridicat baricada de la Intercontinental. Din spatele ferestrelor hotelului, jurnaliştii străini au transmis în direct Revoluţia din România.
Bucureşteancă-reporter: - În 89 aveam fix 20 de ani.
- Cum arăta hotelul atunci?
- Să ştiţi că arată faţă de vremurile care au fost în condiţii destul de bune.
Odată cu numele, hotelul îşi schimbă şi hainele: va intra într-un program de modernizare în valoare de 21 de milioane de euro până în 2024.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰