Antena Meniu Search
x

Video Iarna s-a năpustit cu forţă în Moldova. În Roman un cort s-a prăbușit peste un bărbat aflat la vaccinare. Tiruri şi maşini au ajuns în şanţ

Iarna îşi arată forţa. În Moldova, dar şi la munte, drumurile înzăpezite s-au transformat în capcane pentru şoferi. Tiruri şi maşini au ajuns în şanţ sau de-a curmezişul drumului.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 08.12.2021, 19:11

Vezi și

Un cort s-a prăbuşit peste un om, sub greutatea zăpezii, la un centru de vaccinare. Bărbatul era singur în cort. Completa formularul pentru vaccinare când acoperişul a cedat sub greutatea zăpezii. S-a întâmplat la centrul de vaccinare din Roman. Omul a fost scos de martori, în stare de şoc.

Martoră: Stăteam la rând să ne vaccinăm şi noi şi a căzut cortul. A căzut cortul pe un om. Eram eu cu soţul, cu omul celălalt şi mai erau vreo două-trei persoane. 

Leonard Achiriloaei, primar municipiul Roman: E un strat de zece-cinsprezece centimetri care a apăsat acoperişul, dar nu putea să distrugă cortul, era destul de rezistent. Cred că s-a fisurat.

Mai mulţi şoferi au pierdut controlul volanului din cauza şoselelor aocperite cu zăpadă

Pe acelaşi subiect

Iarna s-a năpustit cu forţă, în special în Moldova. Accidentele au fost la ordinea zilei pe şoselele acoperite cu zăpadă. Mai mulţi şoferi au pierdut controlul şi s-au trezit în şanţ. Drumul European 85 a fost blocat ore întregi între Bacău şi Sascut după ce un TIR a ajuns de-a curmezişul şoselei. Coloanele de maşini, pe un sens, s-au întins pe 30 de kilometri.

Ninsoarea din decembrie i-a luat prins surprindere pe controlorii de trafic. La cum patinează, duba lor pare să aibă cauciucuri de vară. Drumarii sunt în alertă. 86 de utilaje au împrăştiat nu mai puţin de 385 de tone de material antiderapant în doar şapte ceasuri, pe şosele din centrul ţării. Cantitatea cea mai mare, aproximativ 94 de tone a fost folosită la secţia de drumuri naţionale Mureş. Până în weekend, şi DN1 trebuie să arate ca-n palmă. Vin turiştii. În ultimele zile, a nins în serie şi la munte, iar stratul de zăpadă este deja consistent.

Ninsorile din ultimele zile au îngroşat semnificativ stratul de zăpadă în special la munte. Depăşeşte 20 cm în majoritatea staţiunilor, iar cel mai înalt strat de nea este la Bâlea Lac unde, cel puţin la staţia meteo are jumătate de metru. Sigur, în zonele în care a fost viscolită, zăpada este mult mai groasă şi poate crea probleme atât în trafic cât şi pentru cei care se aventurează pe munte pe trasee nemarcate.

Iarna se anunţă lungă şi grea. La sat, oamenii îşi fac deja provizii. 

Localnică: Aoleu, dacă ninge, nu trece nici popa.

La oraş, copiii au primit cu bucurie şi inocenţă zăpada. Iar pauzele au fost pentru...bulgăreală şi dans.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Iarna s-a năpustit cu forţă în Moldova. În Roman un cort s-a prăbușit peste un bărbat aflat la vaccinare. Tiruri şi maşini au ajuns în şanţ