Antena Meniu Search
x

Video Iaşul se pregăteşte de hramul Sfintei Parascheva. 25.000 de crizanteme vor colora oraşul

Iașul prinde culoare cu câteva zile înainte de zilele orașului și hramul Sfintei cuvioase Parascheva. Zeci de mii de flori au fost pregătite pentru împodobirea orașului în zilele care urmează. Totul pentru ca ieşenii, dar şi pelerinii să se bucure de zilele de sărbătoare.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.10.2021, 08:17

Vezi și

Iar până sâmbătă aerul de sărbătoare se va simți în întregul oraș. Atât pentru zilele orașului, cât şi pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, in solarii se lucrează de zor, ca toate florile sa fie gata in timp util.

Laurențiu Ivan, Servicii Publice Iași: Am început plantarea crizantemelor de la sfârșitul primăverii o parte din plante le am produs noi, ma refer la material săditor.

Clara Mihociu, reporter Observator: Până la sfârșitul săptămânii toate aceste flori vor împodobi Iașul, in special bulevardul Stefan cel mare de lângă mitropolie, vorbim despre 25.000 de crizanteme care vor colora frumos orașul pt sărbători

Iaşul, în haine de sărbătoare

Pe acelaşi subiect

Ieşenii se opresc deja să le admire şi să le fotografieze. 

Reporter-ieşeni: "Sunt o frumuseţe... Foarte frumos.

- Se simte un spirit de sărbătoare în oraș?

- Se simte! Si vremea tine cu sarbatorile…. E nevoie sa ne mai incarcam bateriile, sufletul cu voie buna si sanatate".  

A devenit deja o tradiție ca an de an, atunci când se apropie Pelerinajul la Moaștele Sfintei Parascheva, orașul sa fie îmbrăcat în straie de sărbătoare. Sute de mii de pelerini sunt așteptați începând din acest weekend la Iași pentru închinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Evenimente » Iaşul se pregăteşte de hramul Sfintei Parascheva. 25.000 de crizanteme vor colora oraşul