Antena Meniu Search
x

Video Într-un parc din Covasna, oamenii pedalează pe biciclete ca să aprindă luminile de sărbători

V-aţi gândit vreodată cum ar fi să aprindeţi singuri ilumiunatul de sărbători, într-un parc? Şi să nu fie nici chiar aşa uşor precum pare, la prima vedere? La Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, localnicii trebuie să pedaleze în echipă, pe o bicicletă cu trei locuri, pentru a acţiona sistemul ce aprinde luminile de sărbători din parcul central.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2020, 09:35

Vezi și

Bicicleta fixă, cu trei locuri, este legată la un dinam. Curentul electric produs prin forța bicicliștilor alimentează o instalație de ghirlande montate în formă de stea și un dom luminos care îmbracă spațiul bicicletei. Cu cât forța de pedalare este mai mare, cu atât mai multe raze ale stelei se aprind, iar spectacolul de lumini e mai bogat.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sistemul muncă şi lumină presupune, la Sfântul Gheorghe, de sărbători, pedalatul pe o bicicletă fixă. Eu, în seara aceasta, nu am partener de pedalat, dar mă bucur că măcar o parte din luminile din parc le pot aprinde.

Localnicii, în special cei mici alături de părinţii lor, au fost cei mai încântaţi de spectacolul de lumini pe care îl pot genera.

Foarte fain, e o idee fantastică. De ce vi se pare fain? Pentru că e amuzat să faci lumină.

E amuzant pentru copii, pentru ea am venit și acum.

Este al treilea an la rând când autorităţile municipiului aduc, pe lângă iluminatul festiv, şi instalaţii interactive. 

Vlad Manolăchescu, reprezentant Primăria Sfântu Gheorghe: Mesajule este că suntem o comunitate mică, dar foarte unită şi că lucrurile trebuie făcute pedalând în aceeaşi direcţie, până la urmă, trebuie să fim uniţi, să gândim în aceeraşi direcţie şi atunci lucrurile vor merge acolo unde trebuie.

Pentru toţi cei ce vor să pedaleze şi să aprindă ''magia sărbătorilor'', bicicleta şi înteg sistemul de iluminat le pot găsi în parcul central al oraşului, lângă Biserica Catolică ''Sfântul Iosif''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Într-un parc din Covasna, oamenii pedalează pe biciclete ca să aprindă luminile de sărbători