Antena Meniu Search
x

Video Imaginația debordantă a unui tânăr de 18 ani din Craiova. A sunat la poliție și a spus că i s-au furat 800 de lei. În realitate, i-a pierdut la păcănele

Imaginația unui tânăr din Craiova a pus pe drum degeaba o echipă de polițiști. Adolescentul de 18 ani a sunat la poliție și a declarat că a fost bătut pe stradă și că i s-a furat suma de 800 de lei din buzunar. În realitate, tânărul a pierdut banii la păcănele, și s-a gândit că planul ar fi perfect pentru a îi putea recupera. 

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 11:26

Vezi și

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Craiova, este cercetat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce şi-ar fi înscenat furtul unei sume de bani. Pe 15 mai, băiatul a sunat la poliție și a spus că a fost atacat de trei persoane, pe o alee din Craiova. El a declarat că a fost lovit cu pumii și picioarele și că, după plecarea celor trei "agresori", ar fi observat că îi lipsește și suma de 800 de lei din buzunar. 

"Un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Craiova, este cercetat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce şi-ar fi înscenat furtul unei sume de bani. În seara zilei de 15 mai a.c., ora 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi de tânăr cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla pe aleea pietonală ce face legătura între bld. Nicolae Romanescu şi strada Dr. N.I. Siseşti, trei persoane necunoscute l-ar fi lovit cu pumnii în zona feţei şi a toracelui, dar pentru care nu doreşte acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, după plecarea celor trei persoane, tânărul ar fi observat că îi pliseşte suma de 800 de lei din buzunarul pantalonilor".

A pierdut banii la păcănele, apoi a sunat la poliție și a spus că i s-au furat

După reclamația băiatului, polițiștii s-au sesizat și au început să investigheze cazul, au audiat mai mulți martori și au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere amplasate în sala de jocuri. Polițiștii au constatat apoi că tânărul a mințit și că suma de bani "furată" era de fapt pierdută la păcănele. 

Pe acelaşi subiect

"Având în vedere aspectele sesizate, o echipă complexă de poliţişti a efectuat activităţi investigativ-operative, au fost audiaţi martori şi au fost ridicate şi vizionate imagini înregistrate de camerele de supraveghere, stabilindu-se că cele reclamate nu se confirmă. În fapt, în dimineaţa zilei de 15 mai a.c., tânărul ar fi mers la o sală de jocuri de noroc situată pe bld. Nicolae Titulescu, unde ar fi jucat suma de 800 de lei, sumă pe care a pierdut-o".

Având în vedere cercetările efectuate, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare, tânărul fiind bănuit că ar fi sesizat în mod nereal producerea unei fapte prevăzute de legea penală.

Conform art. 268 Cod Penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă

  • Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  • Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Imaginația debordantă a unui tânăr de 18 ani din Craiova. A sunat la poliție și a spus că i s-au furat 800 de lei. În realitate, i-a pierdut la păcănele