Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile oamenilor care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului din Constanţa: "Am văzut iadul cu ochii, am auzit ţipete să ieşim afară"

Adolescentul de 15 ani care a provocat incendiul care a distrus blocul din Constanţa şi a lăsat sute de oameni pe drumuri va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost deja contestată de procuror, care cere o pedeapsă mai grea. Avocatul băiatului susţine însă că este doar un copil imatur, care nu ştie ce a făcut, şi speră ca decizia Tribunalului să fie una blândă.

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 09:20

Vezi și

Adolescentul a intrat cu capul plecat la audieri şi nu a vrut să spună nimic. După câteva ore, a aflat că va fi arestat la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. 

Cantaragiu Alexandru Marius, avocatul adolescentului: Nu realizează ce s-a întâmplat, judecătorul a avut un rol foarte greu să aleagă măsura arestului la domiciliu pe 30 de zile. Că pe de o parte avem un copil care nu realizează ce se întâmplă, foarte imatur şi pe de altă parte avem rezultatul care s-a întâmplat.

Avocatul adolescentului spune că a fost vorba doar despre un accident nefericit. Expertiza psihiatrică a arătat însă că băiatul de 15 ani a avut discernământ în momentul în care a provocat incendiul.

Cantaragiu Alexandru Marius, avocatul adolescentului: O mică parte din responsabilitate o poartă şi părinţii. În cazul de faţă au fost foarte multe lucruri întâmplătoare care au dus la această tragedie, inclusiv faptul că se afla un lichid inflamabil în subteranul blocului. Nu au venit pregătiţi să facă aşa ceva, nu se aşteptau să se întâmple aşa ceva. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit procurorilor, adolescentul de 15 ani a pornit cu bună-ştiinţă incendiul devastator în parcarea subterană a blocului din Constanţa. 

Locatar: Groaznic... Am văzut iadul cu ochii. Am auzit ţipete să ieşim afară, să scoatem maşinile, dar n-am apucat. 

Ana Maria Stoian, locatară: Încă văd flăcări, încă... E greu. Mă gândesc şi-i mulţumesc lui Dumnezeu că încă suntem în viaţă. 

30 de maşini şi 35 de apartamente au fost distruse în totalitate

Imobilul nu mai poate fi locuit o perioadă. Oamenii s-au refugiat pe la rude şi prieteni. 50 dintre ei au dormit la Spitalul Militar modular şi la un centru de asistenţă socială. Iar un dezvoltator privat va pune la dispoziţia locatarilor 23 de apartamente în care să stea o perioadă. Criminaliştii şi specialiştii de la INSEMEX abia au început cercetările la faţa locului. Probele ridicate urmează să fie expertizate la Petroşani. O procedură care poate dura până la jumătate de an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mărturiile oamenilor care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului din Constanţa: "Am văzut iadul cu ochii, am auzit ţipete să ieşim afară"