Antena Meniu Search
x

Imaginile zilei: Mobilizare impresionantă la vot, atât în țară, cât și în diaspora

Este ziua în care românii îşi aleg viitorul! Peste nouă milioane de oameni şi-au votat până acum preşedintele, dar soarta următorilor cinci ani încă se scrie la urne. E o mobilizare impresionantă. Până la ora 18, numărul alegătorilor a depăşit cu sute de mii acelaşi bilanţ de la primul tur.

de Redactia Observator

la 24.11.2019, 19:33

Vezi și

Este ziua în care românii îşi aleg viitorul! Peste nouă milioane de oameni şi-au votat până acum preşedintele, dar soarta următorilor cinci ani încă se scrie la urne. E o mobilizare impresionantă. Până la ora 18, numărul alegătorilor a depăşit cu sute de mii acelaşi bilanţ de la primul tur. În sate, oraşe, campusuri studenţeşti sau în diaspora, fiecare român a ales cu speranţa că de mâine, România va fi mai bună şi mai puternică.

De la tineri la bunici, din inima ţării ori de peste graniţe, de pe patul de spital, în cârje sau din scaunul cu rotile, în port popular, în familie ori cu gândul la copiii plecaţi. românii îşi votează viitorul. E o mobilizare impresionantă la alegerile prezidențiale.

Până la prânz, peste patru milioane de oameni puseseră deja ştampila pe candidatul favorit. Cu două procente în plus faţă de primul tur, la aceeaşi oră. În ziua cea mare, mulţi românii au votat cu acelaşi gând: să aducem diaspora acasă.

Dacă în urmă cu două săptămâni, românii au mers la secţiile de votare pe o vreme de vară, astăzi, mulţi au ieşit cu umbrelele. O lecţie de viaţă a venit de la unul dintre cei mai bătrâni alegători. La 102 ani, Moş Ştefan a încântat toată comisia de vot. La fel cum a făcut şi în primul tur.

Cu zâmbetul pe faţă şi cu mult optimism - aşa s-a votat astăzi şi în satele din Mureş, unde membrii comisiei şi-au pus hainele de sărbătoare. Pentru că, indiferent de alegere, tradiţia trebuie să meargă mai departe.

Tinerii s-au mobilizat în ziua votului 

Până la ora 16, votaseră cu şase mii mai mulţi decât în primul tur, la aceeaşi oră. În campusurile studenţeşti, s-au format cozi.

Pentru că, de fiecare dată, la o secţie de votare din cadrul campusului Universităţii Tehnice tinerii au venit în număr mare să voteze, de data aceasta au fost luate măsuri suplimentare. Au fost aduse două tablete prin care le sunt scanate cărţile de identitate studenţilor. Totul ca să fie grăbit procesul de votare.

Este ziua care decide următorii cinci ani. Şi şansa ca România să devină mai bună, mai luminată. La Iaşi, o tânără nevăzătoare în vârstă de 28 de ani a făcut un apel în numele tuturor celor care nu pot să vadă.

Nici măicuţele nu au ratat ziua votului. Într-o secţie din comuna Văratec, judeţul Neamţ, mai bine de jumătate dintre alegătorii înscrişi pe liste sunt călugăriţele de la Mănăstire. Toate ştiu ce vor de la noul preşedinte: "Să iubească adevărul!".

Adevărul va fi decis în mai puţin de două ore. La 21 fix se închid secţiile de votare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Imaginile zilei: Mobilizare impresionantă la vot, atât în țară, cât și în diaspora