Antena Meniu Search
x

Video Imobilizată într-un scaun cu rotile de 17 ani după ce a căzut de la etaj, Simona a reînvăţat să se bucure de lucrurile simple, la Cupa Danubius

Sunt condamnaţi la o viaţă în scaun cu rotile şi încearcă din răsputeri să se integreze în societate. Ieri, au avut parte de câteva ore de distracţie. Peste 150 de persoane cu handicap locomotor, din 18 judeţe, au participat la o competiţie sportivă, lângă Galaţi.  Aruncarea greutăţii şi a suliţei, trasul cu arcul sau pescuitul au fost câteva dintre activitățile care i-au ajutat pe concurenţi să uite de propriul handicap. 

de Adrian Obreja

la 16.06.2022, 07:43

Vezi și

După un scurt instructaj, participanții au luat arcurile in mana și au tras cat au putut ei de bine. 

Cupa Danubius, tradiție de 30 de ani

Simona e în scaun cu rotile după ce a căzut de la etaj în urma cu 17 ani. Participarea la concurs a facut-o să redescopere, chiar şi pentru o zi, bucuria experienţelor simple. 

Simona - concurentă: Două puncte. Da. Dar e bine. Pentru începători e bine, decât deloc.

Pe acelaşi subiect

- Participați și la celelalte probe, greutate sau sulita?

- La sulita nu știu dacă reușesc. Dar la greutate, am mai aruncat și prima data am luat locul 2.

Pe lângă probele sportive, unii oameni s-au relaxat la pescuit. N-au prins prea mult peşte, dar experiență a fost una de neuitat. Cum este și cazul lui Dionisie, care a venit tocmai din Republica Moldova.

Dionisie - concurent: Prin activitățile noastre încercăm să dăm o bună credință și celor din jurul nostru, care n-au nicio problemă de sănătate și să vadă în noi ceva frumos. 

Cupa Danubius, pentru persoane cu handicap, are o tradiție de 30 de ani, iar ediția de anul acesta a fost așteptată mai mult că oricând, întrucât în pademie nu s-a putut ţine. 

Vasile Cristea - președinte asociație persoane cu handicap: Activitatea sportivă este metoda cea mai bună pentru integrarea persoanelor cu handicap în societate, indiferent de tipul sau forma de handicap. Am lăsat pe locul 2 rezultatul sportiv. Rezultatul sa fie comunicare, socializare, integrare. 

Competiția sportivă se desfășoară pe balta Zătun, de lângă Galați și se va încheia în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Imobilizată într-un scaun cu rotile de 17 ani după ce a căzut de la etaj, Simona a reînvăţat să se bucure de lucrurile simple, la Cupa Danubius