Antena Meniu Search
x

Impact violent între două maşini, în Botoşani. Sapte persoane au fost salvate printr-un apel eCall

Accident grav în Botoşani. Două maşini în care se aflau 7 persoane, între care 2 minori, s-au izbit violent pe raza localităţii Ibăneşti. Echipajele de la salvare, anunţate prin eCall.

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 13:28

- ISU Botoşani

Un eveniment rutier în care au fost implicate şapte persoane, dintre care două minore, s-a produs, marţi, pe drumul naţional DN 29 A, pe raza localităţii Ibăneşti, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. Potrivit acestora, accidentul a fost anunţat în dispeceratul ISU prin intermediul sistemului eCall, al unuia dintre autoturisme.

"Imediat după primirea apelului, la faţa locului au fost trimise două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi modul de descarcerare, dar şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au constatat că în accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau şapte persoane, dintre care doi copii. Toate persoanele erau ieşite din maşini. Acestea au fost evaluate la faţa locului de către paramedicii SMURD, dar au refuzat transportul la spital", au precizat oficialii ISU, potrivit Agerpres.

În cazul producerii unui accident rutier sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 şi transmiterea către serviciul de urgenţă a informaţiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului şi pentru intervenţia echipajelor de salvare. Imediat după impact, date precum coordonatele GPS, seria VIN, tipul vehiculului, tipul combustibilului utilizat şi direcţia de mers sunt furnizate de autovehiculele echipate cu eCall. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Impact violent între două maşini, în Botoşani. Sapte persoane au fost salvate printr-un apel eCall