Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În ce stare se află copilul din Alba care a ajuns la spital cu răni grave, după ce o poartă de fotbal a căzut pe mâna lui şi i-a strivit trei degete

O joacă între copii pe terenul de fotbal din curtea şcolii se putea transforma într-o tragedie. Un copil de 12 ani din judeţul Alba a ajuns la spital cu răni grave, după ce bara transversală a porţii de fotbal a căzut pe mâna lui şi i-a strivit trei degete. Copilul a fost dus la un spitalul din judeţ, însă din cauza rănilor suferite a fost transferat la o unitatea medicală din Cluj-Napoca. Aici, medicii au luat decizia să-i amputeze unul dintre degete. 

de Redactia Observator

la 07.09.2024 , 12:45

Incidentul s-a petrecut în curtea Şcolii Gimnaziale Vasile Goldiş din judeţul Alba. Deşi sunt încă în vacanţă, copilul de 12 ani împreună cu alţi colegi s-au gândit să profite de timpul liber şi să joace un meci de fotbal pe terenul din curtea unităţii de învăţământ. La un moment dat, însă, băiatul a apărat cu brio o lovitură, iar în acea clipă, de bucurie a sărit şi s-a prins de bara transversală a porţii. În fracţiune de secundă, structura metalică a cedat şi a picat pe mâna copilului. 

Doctorii au decis să-i amputeze unul dintre degete

"Un minor în vârstă de 12 ani din municipiul Alba Iulia, în timp ce se afla pe terenul de sport din incinta unei şcoli gimnaziale, a suferit leziuni la o mână, după ce poarta de fotbal s-ar fi desprins din sistemul fixare", a declarat Mădălina Crişan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Vezi și

Speriați, ceilalţi colegi ai băiatului au cerut ajutorul medicilor, iar copilul de 12 ani a fost dus la Spitalul de Urgență din Alba Iulia, însă din cauza rănilor grave, s-a luat decizia ca acesta să fie transferat la o unitate medicală din Cluj-Napoca. Acolo, doctorii au decis să-i amputeze unul dintre degete. 

Baza sportivă din curtea şcolii este una nouă

"A suferit un traumatism la mâna dreaptă, prin strivire, la degetele doi, trei şi patru, la şcoala unde învaţă. Am fost transferați de urgență, după apelul la 112, cu SMURD-ul, la chirurgie plastică şi reparatorie din Cluj, unde a suferit o primă operaţie. A urmat o a doua operaţie, unde din degetul trei i-a trebuit amputată prima falangă, partea de sus", a spus mama băiatului.

Baza sportivă din curtea şcolii este una nouă, însă, până în acest moment, încă nu s-a făcut recepţia terenului de fotbal, deşi cei mici se joacă acolo constant. Acum, polițiștii urmează să stabilească cine se face vinovat de nefericitul incident.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » În ce stare se află copilul din Alba care a ajuns la spital cu răni grave, după ce o poartă de fotbal a căzut pe mâna lui şi i-a strivit trei degete