Video

În februarie începe vaccinarea cu Moderna, cadrele didactice amânate două săptămâni. Care sunt diferentele între Pfizer şi Moderna

De Cristian Ionescu.
Publicat: 27.01.2021, 15:38.
Actualizat: 27.01.2021, 15:39

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2 informează că din luna februarie începe imunizarea cu vaccinul Moderna.

Imunizarea cu vaccinul Moderna începe în câteva zile. Profesorii, amânaţi la vaccinare

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Vaccinarea cu Moderna, din februarie

CNCAV informează că începând cu data de 28 ianuarie, persoanele cu funcţii esenţiale, programate în platformă pentru doza 1 de vaccinare se reprogramează, prin grija STS, pentru data de 8 februarie.

Aceste persoane se reprogramează în ordinea programărilor iniţiale şi la centrele de vaccinare la care au fost programate iniţial. Începând cu data de 1 februarie se va începe şi utilizarea vaccinului Moderna, după cum urmează:

- În zilele de 1 şi 2 februarie, toate persoanele programate la doza 1 vor fi vaccinate cu Moderna.

- Din ziua de 7 februarie, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna.

Personalul didactic amânat la vaccinare două săptămâni

CNCAV precizează că se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate în etapa 2, cu excepţia persoanelor cu funcţii esenţiale, care urmează a fi reprogramate.

De asemenea, se continuă vaccinarea persoanelor din centre rezidenţiale, a dializaţilor, a persoanelor nedeplasabile, a persoanelor fără adăpost şi se asigură doza de rapel cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele, conform programărilor.

Vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ se amână pentru o dată care va fi anunţată, cel mai probabil amânarea va fi de maxim două săptămâni.

Asemănări şi deosebiri între vaccinurile Pfizer şi Moderna

După vaccinul Pfizer, şi serul Moderna a primit aprobarea agenției de medicamente din Statele Unite. Asta înseamnă că, în aproximativ o lună, am putea avea şi noi două opțiuni pentru vaccinul antiCOVID. Specialiștii spun că ambele sunt sigure, dar condiţiile de depozitare a dozelor ar putea face însă diferenţa. Iată asemănările şi deosebirile dintre cele două vaccinuri.

- În privința eficienței, diferența dintre cele două vaccinuri este foarte mică, de doar 0,5%. Studiile au arătat că serul Pfizer previne mai multe îmbolnăviri.

- În cazul vârstinicilor, vaccinul Moderna are o eficiență de 100%, în timp ce Pfizer previne infectarea în 93,7% din cazuri la persoanele cu vârste peste 65 de ani.

- efectele secundare, au apărut mai des la cei vaccinați cu serul Moderna. Principalele simptome au fost oboseala, durerea de articulații și frisoanele.

- Vaccinul Pfizer are nevoie de o temperatură de -80 de grade Celsius, vaccinul Moderna se poate transporta chiar și la 8 grade.

- a doua doză de vaccin Moderna se face după 28 de zile de la prima injecție, în timp ce vaccinul Pfizer se face într-un interval de 21 de zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Extern • pe 25.02.2021 la 15:20
Moderna are un nou vaccin anti-Covid pentru tulpina din Africa de Sud și e pregătit pentru testarea umană
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Extern • pe 21.02.2021 la 22:03
Foto
Afacere de succes pe timp de pandemie: vaccinurile. Firmele farmaceutice au vândut cu 80% mai multe acțiuni în 2020

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...