Antena Meniu Search
x

Video În Munţii Făgăraş se naşte o nouă pădure datorită voluntarilor. În zonă, defrişările vor fi interzise

O zonă din munţii Făgăraş afectată de tăierile necontrolate de arbori este acum scena unei ample acţiuni de împădurire. Protagonişti sunt voluntarii, dar şi ONG-uri care vor să redea zonei bogăţia vegetaţiei de odinioară. Pădurea care se va naşte aici, în apropierea Varfului Moldoveanu, va fi protejată iar defrişările vor fi interzise.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.11.2020, 18:00

Vezi și
  • 18 voluntari participă la acţiunea de împădurire a unei zone din Munţii Făgăraş.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Voluntarii nu au ţinut cont nici de vremea cam rece. Au urcat pe munte hotărâţi să facă ce şi-au propus: să dea o mână de ajutor naturii.

Voluntar: "În primul rând o fac pentru mine, o fac pentru natură, o fac pentru țară, pentru România. E un trend acum, că mulți oameni merg pe munte, dar prea puțini participă la acțiuni de voluntariat. Sperăm că aici peste 10/20 de ani să fie o pădure frumoasă."

Pădurea se va întinde pe 100 de hectare, între 1500 şi 1800 de metri altitudine şi va respecta. specificul zonei.

Ionuț Crețu, inginer silvic: "Aici unde ne aflăm pentru că este altitudine mare, predominant molid. Dar o să încercăm și fag".

Voluntar: "Uite că reușim împreună să ajutăm natură să își revină aici în munții Făgăraș unde sunt o sălbăticie și o biodiversitate extraordinare."

Gabriel Păun, reprezentant ONG: "În actele statului apare pădure, în realitate nu își mai poate reveni fără ajutorul nostru. A fost o zonă foarte greu de accesat. Este un lucru foarte important că această zonă va deveni strict protejată, nu va mai fi tăiată, și îndrăznim să credem că va face parte din Parcul Național Făgăraș".

La acţiune au participat două ONG-uri iar reprezentanţii lor speră că, în timp, românii vor acorda mai multă atenţie naturii şi vor învăţa să o protejeze.

Gabriel Păun, reprezentant ONG: "E un sentiment foarte ciudat pentru că în timp ce voluntarii urcau să planteze, mai jos se tăia, acolo este un alt proprietar și agresiunea continuă deși suntem într-o arie protejată de tip Natură 2000".

Mihai Zotta, reprezentant ONG: "Considerăm că dacă nu s-a mai putut face dreptate pentru pădure, măcar să încercăm să le reparăm și să arătăm un pic de respect pentru natură."

Plantarea a început la finalul lunii octombrie și este în plină desfășurare. 18 voluntari și 15 zilieri participă. Banii folosiţi pentru această acţiune dar şi pentru îngrijirea viitoarei păduri vor veni din donații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » În Munţii Făgăraş se naşte o nouă pădure datorită voluntarilor. În zonă, defrişările vor fi interzise