Antena Meniu Search
x

Vin colindătorii! În satul Voiniceni din Mureş, locuitorii le-au pregătit colaci, plăcinte şi mere

Mai e puţin şi vin colindătorii. Trebuie primiţi cum se cuvine, aşa că, în multe zone din ţară, gospodinele îşi fac timp pentru covrigii de casă.

Vezi și

Mai e puţin şi vin colindătorii. Trebuie primiţi cum se cuvine, aşa că, în multe zone din ţară, gospodinele îşi fac timp pentru covrigii de casă. Pe vatră au pregătit colaci, dar şi plăcinte. Nu e muncă uşoară, dar îşi vor primi cadoul din zâmbetele copiilor care îşi potolesc foamea după colindat.

Drumul bunătăţilor începe chiar de la cocă. E frământată cu grijă de doamna Samson, după o metodă moştenită din familie.

Reţeta aluatului e simplă. Şi nu conţine pic din aditivii pe care îi găsim în comerţ.

Făină, drojdie, apă şi sare. Atât. Se frământă şi se lasă pe urmă la dospit cam o oră. E gata de frământat când se dezlipeşte de pe mână şi de pe vas, ne învaţă cei ai locului.

Mai apoi, gospodina împleteşte cei mai falnici colaci.

Iar după ce îi lasă la dospit, pregăteşte şi palaneţele. Sunt plăcinte tradiţionale, din împrejurimile Transilvaniei, umplute după preferinţele fiecăruia.

Şi, în timp ce femeile casei sunt la bucătărie, tata Ică se ocupă de foc, la cuptorul vechi de 50 de ani. Ce iese de pe vatra încinsă este irezistibil pentru orice amator de preparate tradiţionale.

Cu aceste bunătăţi vor fi primiţi colindătorii mâine seară, dar şi cu mere şi nuci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Vin colindătorii! În satul Voiniceni din Mureş, locuitorii le-au pregătit colaci, plăcinte şi mere