Antena Meniu Search
x

Dublă tragedie la Vaslui. În timp ce toată lumea se distra în minivacanța de 1 mai, Vasile și Nicolae și-au pus ștreangul de gât

Doi bărbati au ales să îsi pună capăt zilelor, în aceeasi zi. Niciunul dintre ei n-a lăsat vreun bilet de adio, prin care să-si justifice gestul extrem. Locuiau singuri și sufereau de o depresie severă.

Dublă tragedie la Vaslui. În timp ce toată lumea se distra în minivacanța de 1 mai, Vasile și Nicolae și-au pus ștreangul de gât
Dublă tragedie la Vaslui. În timp ce toată lumea se distra în minivacanța de 1 mai, Vasile și Nicolae și-au pus ștreangul de gât

Doi bărbati au ales să îsi pună capăt zilelor, în aceeasi zi. Niciunul dintre ei n-a lăsat vreun bilet de adio, prin care să-si justifice gestul extrem.

Locuiau singuri și sufereau de o depresie severă. Politistii au deschis dosare penale pentru omor din culpă, pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la cele două tragice întâmplări.

Primul caz a avut loc în comuna Gherghesti, sat Corodesti, unde un bărbat de aproximativ 61 de ani, Vasile Alexa, a fost găsit în jurul orelor 8.00, de către o nepoată.

Vasile Alexa s-a sufocat cu un streang, legat de o grindă a casei unde mai locuia din când în când, casa fiind părăsită. Omul era în genunchi, ceea ce a arătat clar dorinta lui de a muri, acesta autosufocându-se, fără a se atârna ca un spânzurat! Vecinii spun că Vasile Alexa era un bărbat singur, locuind cu mama lui, dar mai avea grijă si de casa părăsită, unde si-a pus capăt zilelor. Era, spun consătenii săi, un împătimit al consumului de alcool. Bărbatul n-a lăsat nici un bilet de adio, nu si-a explicat gestul, iar rudele nu găsesc nicio explicatie. Cel mai probabil, cu mintile întunecate de alcool, omul a avut o stare depresivă si a cedat. Corpul lui a fost transportat la Medicina Legală Vaslui pentru necropsie.

Al doilea caz de sinucidere prin spânzurare a avut loc în comuna Voinesti. Nicolae Silviu Marin, de 51 de ani, a fost găsit spânzurat de o grindă în casa sa, la orele 17.00, de fratele său. Acesta l-a dat repede jos din streang, a chemat ambulanta însă cadrele medicale nu l-au mai putut ajuta si au fost nevoite să constate decesul. Silviu Marin trăia si el tot singur, nu avea sotie sau copii, iar cum el mergea mereu la masă la mama lui, cu fratele său, rudele s-au alertat când au văzut că Silviu Marin nu a venit, ca de obicei, să ia prânzul. Fratele lui, care lucrează la primăria Voinesti, a trecut pe la el să vadă ce s-a întâmplat, iar când a intrat în casă a avut parte de o imagine de groază: fratele său atârna în streang! Nici Silviu Marin n-a lăsat vreun bilet de adio, însă se pare că acesta suferea de depresie. Starea sa nu părea atât de gravă încât să lase de înteles că va recurge la un asemenea gest extrem.

„În amble cazuri s-au deschis dosare penale pentru ucidere din culpă, pentru stabilirea împrejurărilor deceselor celor doi bărbati”, a precizat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Medicul legist a stabilit în urma necropsiilor efectuate ieri că ambii bărbati au decedat în urma asfixierii mecanice, fără a suferi de boli grave care să le fi pus în pericol viata. Doar depresia, cauzată de singurătate, pare a fi motivul pentru care au recurs la gestul suicidal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dublă tragedie la Vaslui. În timp ce toată lumea se distra în minivacanța de 1 mai, Vasile și Nicolae și-au pus ștreangul de gât