Antena Meniu Search
x

Video Ustensile rupte şi ruginite, alimente expirate şi insecte în bucătărie: Reţeta oferită oaspeţilor care frecventau două dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală

Mizerie de 5 stele! Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în bucătăriile a două dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală. Printre ustensilele ruginite şi murdare, comisarii au descoperit alimente expirate şi produse alterate. Bucătăriile au fost închise temporar şi s-au dat amenzi de peste 7 mii de euro.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 02.10.2021, 20:33

Vezi și

Cu frigidere ruginite, ustensile rupte, alimente expirate şi... insecte în bucătărie. Aşa îi tratau pe oaspeţii de 5 stele două hoteluri de lux din Capitală. Neregulile i-au lăsat până şi pe inspectori cu gura căscată.

Comisar ANPC: Nu ne aşteptam să găsim aceste deficienţe.

Reporter: Cine mânca de acolo risca să se îmbolnăvească. 

Comisar ANPC: Exact. Am identificat produse alimentare finite cu semne vădite de modificări organoleptice. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Adică erau stricate. 

Comisar ANPC: Da. Da. Au fost găsite instrumente, utilaje şi veselă neigienizată, cu urme de arsuri... ruginite.

Din bucătărie, inspectorii au urcat în camere. Au găsit fire de păr şi pete pe aşternuturi. Descoperirile nu i-au impresionat însă şi pe angajaţii hotelurilor. 

''Probleme găsiţi la guvern!  Aici nu. Noi suntem privaţi.''

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi pentru neregulile găsite

Chiar şi aşa, după control, inspectorii au emis nota de plată. Pentru problemele găsite, cele două hoteluri au fost amendate de către ANPC cu 35.000 de lei. Totodată, comisarii au retras de la vânzare şi peste 200 de kilograme de alimente, în valoare totală de aproape 5000 de lei.

Comisar ANPC: S-a dispus şi oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentaţie publică la cele două unităţi hoteliere. 

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii unuia dintre hoteluri au transmis că problemele s-au rezolvat. 

''Igiena și curățenia sunt o prioritate absolută. Un număr redus de zone care necesită îmbunătățiri au fost indicate în cea mai recentă inspecție a ANPC și am luat măsuri imediate pentru a le remedia. Toate serviciile hotelului continuă să fie operaționale și neafectate de măsurile luate.''

Comisarii au anunţat că, în perioada următoare, controalele vor continua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ustensile rupte şi ruginite, alimente expirate şi insecte în bucătărie: Reţeta oferită oaspeţilor care frecventau două dintre cele mai luxoase hoteluri din Capitală