Antena Meniu Search
x

Foto Încă un pacient prins în incendiul de la "Matei Balș" a murit

A murit încă un pacient internat în Pavilionul 5 al Institutului "Matei Balș", acolo unde a avut loc un incendiu în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie. Este vorba despre o persoană în vârstă de 87 de ani.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2021, 13:29

incendiu la Matei Balș
Imagini surprinse după incendiul care a mistuit un salon al Institutului "Matei Balș" din Capitală - Profimedia Images
  • A fost inițiată o anchetă medico-legală pentru a stabili cauzele decesului

După ce ieri o femeie de 67 de ani devenea a șaptea victimă a incendiului de la "Matei Balș", în această dimineața a mai murit un pacient care a trăit clipele de infern din Pavilionul 5.

Acesta a decedat într-un alt salon al Institutului specializat în boli transmisibile. Din primele informații nu este clar dacă bărbatul a decedat din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sau ca urmare a eventualelor leziuni provocate de incendiu. O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauza exactă.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție Covid-19 și prezenta multiple comorbidități.

Comunicatul Ministerului Sănătății: Ministerul Sănătății a primit, acum câteva momente, de la conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, confirmarea unui nou deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul acestei instituții. 

Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului.

Starea pacienților afectați de incendiul de la Institutul "Matei Balș"

Oficialii din Sănătate au anunțat care este starea pacienților afectați de incendiul ce a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș". Aceștia au fost transferați la mai multe unități medicale din București.

Informații centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății:

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență  București: 4 pacienți - 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC - 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 - 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți - 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat si 1 pacient intubat, în stare gravă). 

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) - stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă. 

 11. Spitalul Monza - 3 pacienți, stare stabilă.

*Știre în curs de actualizare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Încă un pacient prins în incendiul de la "Matei Balș" a murit