Antena Meniu Search
x

Video Încă un tronson din A3, aprobat de Guvern. Noua bucată din şoseaua de mare viteză va fi extinsă cu 5 kilometri, care vor costa aproape 900.000 lei

Veşti aproape bune pentru şoferi! Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un nou tronson din autostrada Ploieşti - Braşov. Noua bucată din şoseaua de mare viteză va fi extinsă însă cu doar cinci kilometri, care vor costa aproape 900.000 lei, bani din fonduri europene. Lucrările ar trebui să fie finalizate în doi ani de la darea în execuţie.   

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.05.2024 , 09:29

Nimeni nu şte însă de când ne vom putea lăuda cu încă o porţiune din A3. Cert este că tronsonul de autostradă ar urma să fie construit pe o lungime de 5,18 kilometri, în zona adiacentă localităţilor Cristian şi Ghimbav, iar durata de execuţie ar trebui să fie de doi ani.

Marcel Ciolacu, premier: Au fost mai multe proiecte care au primit. În primul şi în primul rând judeţul Braşov, dar nu numai şi conexiunile dintre Braşov, vestul ţării şi vestul Europei. 

Un nou tronson din A3, aprobat de Guvern

Vezi și

Banii vin din fonduri europene, iar costurile nu sunt deloc de neglijat.

Pe acelaşi subiect

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Valoarea totală a proiectului este de aproape 880 milioane de lei, iar durata de execuţie este de 24 de luni.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Acest tronson la care am aprobat indicatorii tehnico-economici este finanţat prin program ul de transport. 

Cei mai încântaţi la auzul veştii au fost, desigur, şoferii:

- E o idee foarte bună! Înstruneză traficul, altfel se merge. Prin oraş, aglomeraţie şi toate astea.

- Şi aşa traficul e aglomerat pe partea asta cu Cristian şi s-au mutat munlţi către zona aia. Mai ales când e aglomeraţie e jeale cu traficul.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Autostrada dintre Râşnov şi Cristian este poate una dintre cele mai frumoase din România, iar panorama Bucegilor este unul dintre motive. Tronsonul are doar 6,3 kilometri. O distanţă care, la viteza legală de deplasare, se parcurge în mai puţin de 3 minute. 

Pe tronsonul de cinci kilometri urmează să fie construite un pod peste un râu, un pasaj peste autostradă și două noduri rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Încă un tronson din A3, aprobat de Guvern. Noua bucată din şoseaua de mare viteză va fi extinsă cu 5 kilometri, care vor costa aproape 900.000 lei