Antena Meniu Search
x

Focul i-a mistuit casa şi i-a furat zâmbetul. Gabriel a rămas fără singura lui comoară: o pereche de adidaşi

La doar şapte ani, Gabriel, un copil din Botoşani, a rămas doar cu amintirile unei copilării fericite! Un incendiu i-a transformat, acum câteva zile, casa în ruine.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 13:26

Vezi și
  • Povestea lui însă nu a rămas fără ecou.
  • O vecină s-a transformat în îngerul lui păzitor.

Focul i-a distrus şi singura avuţie: o pereche de adidaşi noi, pe care abia aştepta să îi poarte când va reîncepe şcoala. Acum nu mai are nimic. Nici ghiozdan, nici jucării şi nici puterea să mai zâmbească.

Povestea lui însă nu a rămas fără ecou. O vecină s-a transformat în îngerul lui păzitor. Strânge bani pentru a ajuta familia. Vrea să le construiască o casă nouă şi să-i cumpere lui Gabriel. o pereche nouă de adidaşi.

Focul i-a mistuit casa şi i-a furat zâmbetul. Chinuit de tristeţe la doar 7 ani, Gabriel ţine în mâini ce i-a mai rămas. Nişte încălţări arse.

Cum să-şi stăpânească lacrimile când abia aştepta să reînceapă şcoala ca să poată purta singura pereche de adidaşi noi?! Gabriel găsea fericirea în lucruri simple. În pluşurile lui zdrenţuite, primite de la vecini, sau în fierul vechi de călcat transformat în jucărie.

Reporter: De unde are aceşti papuci?

Mama: I-a primit astăzi.

Reporter: Practic, el a rămas fără încălţări?

Mama: O pereche de ghetuţe, pe care le-a avut el în picioare.

Reporter: Şi în rest? Fără haine?

Mama: Ce are pe el. Atât!

Şi totuşi mai are ceva. Un licărit în privire, la gândul că cineva îi va oferi şansa la o casă nouă. Uşor-uşor, dorinţa lui începe să prindă contur.

O vecină a iniţiat, pe reţelele de socializare, o campanie prin care încearcă să strângă cât mai mulţi bani pentru familia lui.

Reporter: Foarte multi oameni au sarit in ajutor.

Denisa Ungureanu: Gabita este un baietel extraordinar. Cum sa nu ii ajuti? Oricine ar fi fost in locul meu cred ca ar fi facut ce ma facut eu. Merita foarte mult. Daca ai nevoie de ei, cu orice, te ajuta.

Incendiul a izbucnit acum trei zile, de la o sobă. În doar câteva minute, focul a distrus totul în calea lui. Norocul a făcut ca nimeni să nu fie în casă.

Reporter: Aţi reuşit să salvaţi ceva din casă?

Pădurariu Anamaria, mama: Nimic.

Reporter: Aveţi unde să locuiţi?

Pădurariu Anamaria, mama: Deocamdata, stau la soacră.

Reporter: Câţi staţi acolo?

Pădurariu Anamaria, mama: Şase persoane în două camere.

Reporter: Aveti putere financiara sa construiti? 

Alin Pădurariu, tatal: Nu avem, nu avem niciun venit. Nimic. Doar ce munciti cu ziua. Da, ce muncim cu ziua ca sa traim de azi pe maine.

Singura lor salvare sunt oamenii cu suflet mare. Orice ajutor contează. Mai ales că, peste câteva luni, familia se va mări.

O surioară pentru Gabriel este pe drum. Şi tare supărat a fost că a ars şi cădiţa pregătită pentru ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Focul i-a mistuit casa şi i-a furat zâmbetul. Gabriel a rămas fără singura lui comoară: o pereche de adidaşi