Antena Meniu Search
x

INCENDIU DEVASTATOR în Mehedinţi! Arde pinul negru de Banat din Domogled. IMAGINI DRAMATICE

În cursul zilei de ieri, în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți a izbucnit un incendiu de pădure de pin negru și vegetație uscată. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.07.2017, 12:47

În cursul zilei de ieri, în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți a izbucnit un incendiu de pădure de pin negru și vegetație uscată. 

Potrivit ISU Mehedinți, pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD. 

Astfel că, incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafață de cca. 10 ha, în mai multe focare izolate (10, 12 focare pe fiecare pisc). Arde atât vegetația uscată, cât și pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forțelor și mijloacelor de intervenție. 

În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure. 

De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket", din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcție de evoluția evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la fața locului cu grupări operative de salvatori din alte județe limitrofe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » INCENDIU DEVASTATOR în Mehedinţi! Arde pinul negru de Banat din Domogled. IMAGINI DRAMATICE