Incendiu uriaş la groapa de gunoi a Clujului! Pompierii se luptă cu focul de peste 9 ore
De mai bine de 9 ore, pompierii se luptă cu flăcările. O misiune dificilă, atât din cauza suprafeţei extinse, cât şi a lipsei apei.
De mai bine de 9 ore, pompierii se luptă cu flăcările. O misiune dificilă, atât din cauza suprafeţei extinse, cât şi a lipsei apei.
Hidranţii sunt la o distanţă de peste un kilometru şi nici măcar nu au presiune. În urmă cu doar patru zile, ministrul Mediului atrăgea atenţia asupra problemelor de acolo.
Peste 30 de militari înfruntă flăcările violente ce au cuprins deşeurile de la Pata Rât. Vântul puternic face ca focul să se extindă cu repeziciune. Pompierii au o misiune extem de grea.
Ioan Aurel Cherecheş, prefect Cluj:
- INCENDIU VIOLENT în Teleorman. Un atelier a fost cuprins de flăcări uriaşe
- SCENE de groază la Cluj! Rampa de gunoi Pata Rât ARDE cu flăcări uriașe. Pompierii au intervenit cu zeci de...
- VIDEO Incendiu la un mall din Alba Iulia înainte ca un chef celebru să susţină o demonstraţie culinară
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
Dificultăţi avem aici şi din cauza lipsei de apă. Avem hidranţi la unu şi ceva de kilometri distanţă şi la primii doi hidranţi nu avem presiune.
Două autospeciale sunt folosite în lupta cu focul, în timp ce celelalte echipaje sunt nevoite să aducă apă de distanţă. Abia când vântul se mai potoleşte, pompierii reuşesc să reducă din amploarea incendiului.
Pentru stingerea incendiului au intervinit 32 de militari cu 8 autospeciale, precum şi o autocisternă şi 2 utilaje RADP.
Andrei Biriş, purtător de cuvânt ISU Cluj:
Operaţiunile de stingere sunt necesare să se facă în masa de deşeuri. Trebuie să pătrundă cu apa în masa de deşeuri. Asta presupune un timp mai mare de intervenţie.
Clujenii s-au tot plâns în ultimii ani din cauza deşeurilor de la Pata Rât. Depozitul a fost sistat încă din 2010, dar nu a fost închis corespunzător. Asta a subliniat şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, în vizita de la începutul săptămânii, când a cerut demisia şefului Gărzii de Mediu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰