Antena Meniu Search
x

Pagube majore în urma incendiului care a devastat Palatul Episcopal din Oradea

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, una dintre cele mai frumoase clădiri ale oraşului, veche de peste 100 de ani, a fost distrus aseară într-un incendiu devastator. Flăcările au cuprins mai întâi acoperişul şi s-au extins rapid spre etajul unu şi la parter.

Vezi și

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, una dintre cele mai frumoase clădiri ale oraşului, veche de peste 100 de ani, a fost distrus aseară într-un incendiu devastator. Flăcările au cuprins mai întâi acoperişul şi s-au extins rapid spre etajul unu şi la parter. Din păcate, focul a fost observat târziu, iar până la sosirea echipajelor ISU, cuprinsese deja toată clădirea. A fost mobilizare generală după ce s-a dat alerta. Peste 100 de pompieri au intervenit, iar în două ore au reuşit să stingă incendiul. Nu au fost victime, însă clădirea, de patrimoniu, a fost serios avariată. Pagubele vor fi estimate în zilele următoare.

O filmare făcută de un orădean, la câteva străzi distanţă de Palatul Episcopiei Greco-Catolice, pare să surprindă chiar momentul în care a izbucnit vâlvătaia. Pe imagini se observă cum flăcările cuprind una dintre ferestrele clădirii, apoi, în doar câteva clipe, se extind pe toată faţada.

Alarma s-a dat cu puţin înainte de ora 22. Imediat au ajuns mai multe autospeciale ISU.

Din fericire, în clădire se afla doar un preot care locuieşte acolo. A reuşit să se salveze la timp. La aproximativ o oră de la izbucnirea incendiului, unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări.

Sute de orădeni au urmărit cu sufletul la gură intervenţia pompierilor. Sunt impresionaţi. Palatul episcopal este o clădire simbol pentru oraş.

Pe lângă valoarea de patrimoniu a clădirii, Palatul Episcopiei Greco-Catolice găzduieşte şi opere de artă valoroase.

Autorităţile au evacuat urgent toată zona. Chiar şi trecătorii au pus umărul şi au ajutat echipele de intervenţie.

După aproape trei ore, incendiul a fost stins.

În zilele următoare, specialiştii ISU vor căuta să identifice cauzele care au dus la producerea catastrofei şi vor evalua pagubele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Pagube majore în urma incendiului care a devastat Palatul Episcopal din Oradea