Antena Meniu Search
x

Video Incendiul din curtea DGASPC Bacău ar fi fost provocat de o mână criminală. Nouă autovehicule au fost mistuite de flăcări

Opt maşini şi un microbuz au ars ca o torţă noaptea trecută, în curtea Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău. Focul ar fi fost pus intenţionat de o mână criminală. La mijloc ar fi vorba de o răzbunare. În urmă cu două săptămâni, maşina directorului instituţiei a fost incendiată în faţa blocului. Anchetatorii cred că nu ar fi doar o coincidenţă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.09.2022 , 21:49

Alarma s-a dat după miezul nopţii, în curtea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bacău. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum maşinile iau foc una după alta, la interval de doar câteva secunde. Un paznic a văzut incendiul uriaş dar nu a mai avut ce face. Curtea instituţiei era toată luminată de flăcări. Nouă autovehicule parcate au fost rapid mistuite de foc.

"La noi este pază permanentă. A simţit miros de fum şi a sunat la 112. Erau deja în flăcări. A mers în spate, a văzut că degajă fum".

Clara Mihociu, reporter Observator: La opt din cele nouă maşini distruse de flăcări, focul a fost pus chiar la compartimentul motor. Una dintre ele, însă, a fost afectată din cauza faptului că s-au extins flăcările. Maşinile au fost complet distruse, iar pagubele se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Vezi și

În zadar s-au chinuit pompierii să limiteze pagubele. În urmă au rămas doar caroserii distruse. La mijloc ar fi vorba de o mână criminală. Maşinile nu erau parcate toate în acelaşi loc. Aşa că anchetatorii merg pe pista unei răzbunări. Coincidenţă sau nu, în urmă cu două săptămâni, maşina directorului instituţiei a fost incendiată, în faţa blocului. Instituţia ar urma să treacă printr-o serie de disponibilizări în curând. Iar o posibilă concediere ar fi putut să-i întunece mintea unui angajat.

Pe acelaşi subiect

Cristian Codreanu, director DGASPC: Nu am primit ameninţări. Nu îmi dau seama. E prea devreme ca să ne pronunţăm. S-a întâmplat acum câteva ore.

Polixenia Oprișan, lider de sindicat DGASPC Bacău: Se face o reorganizare acum pe tot ce înseamnă Direcţia. Nu mai poate rămâne acelaşi personal. Anumite funcţii de desfiinţează. Refuz să cred că dintre noi colegii ar fi putut să recurgă la aşa ceva.

Angajaţii Direcţiei se feresc să comenteze incidentul.

Reporter: Eraţi aici azi-noapte când s-a întâmplat?

Angajat: Nu!

Reporter: Dar ştiţi de la ce a pornit?

AngajatNu, nu ştiu nimic!

AngajatM-am mirat când am auzit! Descreieraţi! Răzbunare sau eu ştiu!

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi trebuie să stabilească acum exact ce s-a întâmplat şi cine este responsabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Incendiul din curtea DGASPC Bacău ar fi fost provocat de o mână criminală. Nouă autovehicule au fost mistuite de flăcări