Antena Meniu Search
x

"Închideți toate ferestrele şi nu treceţi pe lângă copaci şi panouri". Avertizarea IGSU pentru localităţile sub cod portocaliu de vânt

Vântul a făcut ravagii în 13 judeţe din ţară şi în Capitală. Rafalele puternice au doborât copaci peste maşini şi au smuls zeci de acoperişuri, arată bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, manevrele în porturile de la Marea Neagră sunt suspendate, tot din cauza vântului.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 16:13

"În contextul avertizării 𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 și 𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, 𝗶̂𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝟬𝟮.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟴.𝟬𝟬 – 𝟬𝟮.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟯.𝟬𝟬, s-au înregistrat efecte în 𝟭𝟳 localități din 𝟭𝟯 județe (AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL) și municipiul București, zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru degajarea a 𝟭𝟯 elemente de construcție, 𝟲𝟬 de copaci doborâți de vânt, 𝟰 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 𝟯 case, 𝟭 anexă și 𝟭𝟲 autoturisme.

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Pe acelaşi subiect

Important de menționat este faptul ca în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidenta codurilor meteo prognozate.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre!

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de copaci au fost doborâţi de rafalele puternice de vânt

Potrivit IGSU, în contextul avertizării Cod portocaliu şi Cod galben privind intensificări susţinute ale vântului, aflate în vigoare de marţi, de la ora 8.00, s-au înregistrat, până la ora 13.00, efecte în 17 localităţi din 13 judeţe (Alba, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Suceava şi Vâlcea) şi municipiul Bucureşti.

În aceste zone, pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcţie, a 60 de copaci doborâţi de vânt, a 4 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate 3 case, o anexă şi 16 autoturisme.

De asemenea, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, circulaţia feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din judeţul Prahova, scrie news.ro.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră şi trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR şi Turnu Măgurele/TR către Bulgaria. 

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localităţi din judeţul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei.

În urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Închideți toate ferestrele şi nu treceţi pe lângă copaci şi panouri". Avertizarea IGSU pentru localităţile sub cod portocaliu de vânt