Antena Meniu Search
x

Update Incident aviatic la Galați, o aeronavă F-16 a pierdut un rezervor de combustibil și alte componente, în timp ce lansa o bombă de antrenament

Incident aviatic în timpul executării unor zboruri de antrenament cu trageri de luptă aer-sol, în zona poligonului Mălina din județul Galați. Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române, a raportat desprinderea unor componente ale aeronavei, care au ajuns la sol.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.07.2021, 21:38

Vezi și

Incidentul de zbor, care s-a petrecut marți, 13 iulie, nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol, se arată într-un comunicat oficial al Forţelor Aeriene Române.

Un rezervor s-a desprins în momentul lansării unei bombe de antrenament

Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

Pe acelaşi subiect

Piesele desprinse din F-16 au căzut în poligon

Norocul a fost că piesele au căzut în poligon şi nu în capul cuiva sau peste vreo casă din zonă. Pilotul a raportat situaţia şi, pentru că avionul nu a fost afectat, s-a întors la bază pentru verificări. Bineînţeles, o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii incidentului aviatic.

Surse din cadrul ministerului susţin că nu e prima dată când se întâmplă astfel de incidente cu avioanele la mâna a doua pe care România le-a cumpărat din Portugalia cu peste 50 de milioane de euro bucata. 17 F16 avem acum şi ele sunt folosite, în principal, pentru apărarea şi paza spaţiului aerian românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Incident aviatic la Galați, o aeronavă F-16 a pierdut un rezervor de combustibil și alte componente, în timp ce lansa o bombă de antrenament