Antena Meniu Search
x

Video Șoferul microbuzului implicat în accidentul în care au murit șapte persoane a salvat, fără să știe, două vieți: "Dacă oprea, îi omora și pe ei"

Sunt zile de doliu în localitatea Boureni din Iași. Doi dintre cei șase muncitori care și-au pierdut viața în teribilul accident de marti pe șoseaua europeană au fost conduși astăzi pe ultimul drum. Întreaga comunitate este în stare de șoc şi consideră autorităţile vinovate, pentru că nu au făcut șosele de mare viteză

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 22:41

Vezi și

La 94 de ani, Maria Bariz se pregăteşte să-şi înmormânteze ultimul copil din cei patru pe care i-a avut.

"Am rămas singură. Eu m-am îmbolnăvit și nu am mai putut și el s-a retras, patru ani a stat cu mine. Nu mai are cine sa-mi mai zică mamă", spune femeia.

Întreaga suflare a satului este împietrită de durere. 

"El e cel mai mic, stătea cu ea aici". 

Pe acelaşi subiect

"Toți, toți, acolo unu, mai e acolo...toți de aici. Nu am vrut să cred am zis că poate e o glumă, dar de unde că nu era".

"Patru copii, vă dați seama. Ce să mai ceri de la oamenii ăia? Când văd sicriele că le duc și pe o stradă și pe alta...", spun oamenii cu tristețe.

Şoferul microbuzului a salvat, fără să ştie, două vieţi. Sora şi fratele unui tânăr din localitate trăiesc pentru că Marcel nu i-a luat şi pe ei în maşină.

"Trebuiau să vina la Iași la mine la spital și au avut noroc că nu s-au dus cu mașina cu el și a plecat înainte. La ocazie. Și nu l-au luat. Au scăpat. Că altfel erau morți și el și sora mea. Au făcut semn să îi ia ocazie și nu i-a luat. Dacă oprea îi omora și pe ei", povestește un tânăr.

În Boureni tristeţea se împleteşte cu revolta. Cele şapte suflete ucise pe şoseaua morţii sunt doar o mică parte din lista neagră a numelor de pe crucile unui drum pe care viaţa nu are prioritate.

"Eu drumul ăla îl știu. Acolo e dezastru, mulți morți. Acolo ceva trebuie făcut. Uitați ce de lume aici, tineret. Câți copii au rămas fără părinți", povestește un localnic.

Azi a fost înmormântat Marcel Moroșanu. Tânărul de 33 de ani era tată a doi copii de 9 și patru ani şi în urmă cu un an și-a salvat de la moarte sora bolnavă de cancer. Astăzi ea l-a condus pe ultimul drum.

"Să se facă dreptate și să facă străzi sa meargă mașinile mari pe parte alta parte sa nu meargă prinde astea mici. Să vină să numere crucile să vadă ce s-a întâmplat", spune sora lui Marcel.

Ultimele informaţii din anchetă scot la iveală şi o practică periculoasă a şoferilor de tir. În tahograful camionului care ar fi provocat accidentul ar fi fost găsit cardul unui alt şofer, fiul primarului din Dumești, care este și administratorul firmei la care lucra Andrei ca șofer. De obicei șoferii fac asta pentru a obţine mai multe curse. Primarul spune însă că alta este explicația.

Mihai Cocoveică, primar Dumeşti: S-ar putea ca atunci seara să fi ramas cardul băiatului și dimineață probabil că s-a grăbit, a uitat sa scoata cardul. Nu fac transport la o anumită societate ca să îți iasă bani de acolo, să ai un anumit venit. Avea un salariu lunar.

Ancheta în cazul accidentului continuă. Rezultatul ei însă nu va aduce vreo alinare celor șapte familii care îşi înmormântează rudele în aceste zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șoferul microbuzului implicat în accidentul în care au murit șapte persoane a salvat, fără să știe, două vieți: "Dacă oprea, îi omora și pe ei"