Antena Meniu Search
x

Video Inundații în Vâlcea, Mehedinți și Prahova, în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit în mai multe gospodării

Mai multe gospodării din județele Vâlcea, Prahova și Mehedinți au fost inundate în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei din curți.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 14:28

Vezi și

UPDATE 13:00 Alunecare de teren în Sinaia

Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 21 de localităţi din 10 judeţe. Cel mai grav afectat este județul Prahova, unde s-a produs o surpare de teren în Sinaia din cauza eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate duminică, între orele 3.00 - 10.00, vremea rea a produs efecte în 21 localități din județele Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova și Vâlcea.

Pompierii au evacuat apa din 7 case, 3 beciuri, 7 curți, 1 anexă gospodărească, și au degajat 6 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 imobile și 1 autoturism.

Pe acelaşi subiect

Cel mai grav afectat a fost județul Prahova, în Sinaia, unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude.

Traficul rutier a fost temporar blocat pe DN 10 din Buzău, din cauza pietrelor căzute de pe versanți.

„Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte. Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, transmite IGSU.

Vâlcea

Pompierii militari intervin duminică dimineaţa pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din nordul şi centrul judeţului, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, până acum, fiind anunţate inundaţii în patru locuinţe din trei localităţi.

"Sunt patru solicitări la care intervenim noi, două în Racoviţa şi câte una în Brezoi şi Horezu. La cele patru gospodării este apă şi în subsolul construcţiilor", au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Judeţul Vâlcea se află duminică până la ora 24,00, sub avertizare hidrologică cod portocaliu pe râurile Lotru şi Olteţ, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi a cedării apei din stratul de zăpadă fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici ce pot duce la inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. 

Mehedinți

Și în județul Mehedinți, pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din trei gospodării, două în orașul Baia de Aramă și una în localitatea Plopi.

Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă și Stației Strehaia au acționat cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curțile celor trei gopodării. Începând de sâmbătă, de la ora 14.00, Județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă până duminică, la ora 17.00, ce vizează ploi și ninsori însemnate cantitativ.

Prahova

În județul Prahova, pompierii au interveit pe parcursul nopții pentru evacuarea apei din trei locuințe (Bușteni, Azuga și Breaza) și o anexă gospodărească (Comarnic).

Totodată au acționat pentru degajarea a patru copaci căzuți pe carosabil și doi stâlpi de electricitate. Au acționat si pentru îndepărtarea unui panou publicitar în Ploiești, de pe strada Vasile Lupu, care punea în pericol trecătorii. În prezent acționează pentru evacuarea apei dintr-o locuință in Azuga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Inundații în Vâlcea, Mehedinți și Prahova, în urma ploilor abundente. Pompierii militari au intervenit în mai multe gospodării