Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au făcut prăpăd în ţară! S-au rupt norii în județul Alba

Natura şi-a arătat, din nou, forţa devastatoare. Norii s-au rupt deasupra judeţului Alba, iar puhoaiele au devastat trei localităţi. Sute de gospodării au fost inundate, iar apele au luat cu ele mai multe maşini. De frică, oamenii s-au baricadat în poduri.

de Redactia Observator

la 02.06.2019, 11:00

Vezi și

Natura şi-a arătat, din nou, forţa devastatoare. Norii s-au rupt deasupra judeţului Alba, iar puhoaiele au devastat trei localităţi. Sute de gospodării au fost inundate, iar apele au luat cu ele mai multe maşini. De frică, oamenii s-au baricadat în poduri.

Zeci de persoane au fost evacuate, alte câteva sute refuză însă să-şi părăsească locuinţele. Autorităţile sunt în alertă şi vin în sprijinul sinistraţilor.

Probleme sunt şi în alte judeţe. Iar meteorologii spun că nu scăpăm de furtuni şi vijelii nici în următoarele zile. Ne putem aştepta la fenomene extreme până marti.

A plouat torenţial, iar o viitură puternică a lovit trei localităţi din judeţul Alba. În Pianu, oamenii s-au ascuns pe unde au putut de teama potopului. Unii, în poduri. Alţii s-au urcat pe plafonul maşinilor. Pompierii militari au salvat zece persoane. Alte 40 au fost evacuate din locuinţele inundate. Apele învolburate au dus la vale 10 maşini.

Peste 140 de gospodării din localitatea Pianu au fost acoperite de ape. Autorităţile s-au întâlnit de urgenţă. A participat şi secretarul de stat în ministerul de interne Raed Arafat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Populaţia a fost avertizată prin mesaje Ro-Alert să nu consume apă din fântâni.

Vreme rea a fost şi în judeţul Hunedoara. Oamenii stau de pază în faţa curţilor şi privesc, neputincioşi, cum apa şiroieşte pe şosele. Mai multe râuri au ieşit din matcă, iar un bolovan s-a desprins de pe versanţi şi a blocat zeci de minute circulaţia pe un drum judeţean.

În Botoşani, o furtună violentă a a făcut ravagii în oraş, dar şi în câteva localităţi.

Oamenii s-au trezit cu puhoiul în curţi şi case, după ce canalizările au cedat. În oraşul Bocşa, din Caraş-Severin, maşinile au înotat în apă.

Până după-amiază, este în vigoare şi un cod portocaliu de la hidrologi pentru zona Moldovei. Dar şi un cod galben pentru râurile din jumătatea de vest a ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Inundaţiile au făcut prăpăd în ţară! S-au rupt norii în județul Alba