Antena Meniu Search
x

Video Investiție uriașă în Aeroportul Iași. Se va construi un nou terminal, de 10 ori mai mare decât cel actual

În lipsa unei autostrăzi, cursele aeriene rămân singurele căi de ieșire rapidă din Moldova. Dacă pe cale terestră nu sunt semne că vom vedea curând măcar un kilometru de şosea rapidă, aeroportul din Iaşi tocmai a primit finanțarea europeană necesară pentru un nou terminal. Va fi de 10 ori mai mare decât cel actual şi ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.03.2022, 21:19

Vezi și

În ultimii ani, numărul pasagerilor a crescut constant, aşa că era nevoie de o extindere a aeroportului. Autorităţile au primit o finanțare europeană de 70 de milioane de euro din cele 80 necesare pentru un nou terminal care va tripla capacitatea.

Romeo Vatra, director Aeroport Iași: Are amprenta de 10.000 de metri pătrați pe trei niveluri va avea o suprafața de 3 hectare, cu trei aviobridge-uri, șapte porți de îmbarcare, 20 de check-in-uri, va fi un terminal modern pe mărimea Iașiului. Am încredere ca vor veni mai multe companii, vom asista la o explozie a traficului pe Aeroportul Iași.

Noua construcție va avea inclusiv hoteluri și restaurante și ar putea fi gata în 2023. Iar cursele interne vor fi mai multe și mai dese.

Costel Alexe, președinte CJ Iași: Odată cu această investiție de 80 de milioane de euro, cu o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual, Iașiul are tot ce îi trebuie.

Pe acelaşi subiect

Moldova încă nu are o autostradă care să o lege de restul țării

Tot, mai puțin o autostradă. Nici măcar după ce a fost adoptată o lege pentru construirea Autostrăzii Unirii lucrurile nu s-au mișcat.

Ionel Apostol, Asociația Împreună pentru A8: Astăzi suntem in 18 martie 2022 și după cum vedeți încă nu avem în Moldova niciun șantier.

Clara Mihociu, reporter Observator: De mai bine de 15 ani se discută despre o autostradă în Moldova. În ultimii ani s-a vorbit chiar despre două autostrăzi. Una care să lege Moldova de vestul țării și cealaltă să o străbată de la nord la sud. Deocamdată nu vedem nici un kilometru de autostrada construit în această regiune a țării.

Autostrada Unirii, A8 ar urma să lege Moldova de Vestul țării, de la Ungheni până la Târgu Mureș, în vreme ce A7 va străbate Moldova de la Nord la Sud. Când vor deveni ele și realitate rămâne de văzut, pentru că lipsesc sursele de finanțare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Investiție uriașă în Aeroportul Iași. Se va construi un nou terminal, de 10 ori mai mare decât cel actual