Antena Meniu Search
x

Video Sinuciderea poliţistului de 24 de ani din Iaşi a fost surprinsă de camere. Ultimul gest făcut înainte de a se împuşca

Un tânăr poliţist s-a împuşcat din dragoste lângă teiul lui Eminescu. Agentul nu avea drept să poarte armă, dar a furat pistolul din postul de poliţie unde lucra. Tânărul era foarte tăcut, iar tăcerea lui ascundea o dramă. A fost abandonat de mic şi crescut de o familie de asistenţi maternali. În ultimii ani, mai bine de 40 de poliţişti s-au sinucis, majoritatea prin împuşcare. Vă avertizăm urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 19:34

Vezi și

Camerele de supraveghere, aflate în posesia anchetatorilor, au surprins ultimele momente din viaţa poliţistului de 24 de ani. A intrat în parc la ora 3:08 dimineaţa, iar la 3:44, după ce a fumat o ţigară pe o bancă, s-a împuşcat. Bărbatul a fost găsit fără viaţă în parcul Copou, în jurul orei 6. Un trecător l-a văzut şi a sunat imediat la 112. 

prof. dr. Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi: Ora 6.05, apel în dispecerat prin 112 pentru o persoană găsită inconştientă în parcul Copou lângă Teiul lui Eminescu. Cu o plagă împuşcată la nivelul extremităţii cefalice.

Mihaela Apostol, prim-procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Iași: În apropierea mâinii drepte identificându-se un pistol tip Berreta.

Pistolul fusese furat din postul de poliţie din comuna Leorda, judeţul Botoşani. Agentul mort era ajutorul şefului de post de acolo, dar nu avea drept de armă. Potrivit regulamentului, şeful de post era obligat să ţină pistolul și cartuşele, acasă, în cutii metalice, dar în realitate, le ţinea în sediul postului de poliție, într-un fișet, încuiat cu o cheie. Ultima dată, şeful de post a fost la serviciu sâmbătă. 

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii au găsit asupra agentuluii împuşcat o cheie de rezervă folosită cel mai probabil pentru a deschide fişetul. Iar maşina de poliţie a fost găsită parcată la câţiva kilometri de parcul Copou. Aseară, la 18.50, autospeciala fusese văzută ieşind din localitate cu direcţia Iaşi. 

Ştefan Dulgheru, primar comuna Leorda: Bănuiesc că avea o prietenă, ceva la Iaşi, o decepţie, şi a hotărât să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Sinuciderea agentului aduce din nou în discuţie problema angajărilor superficiale din poliţie. Agentul Andrei Axinte fusese încadrat în urmă cu trei luni din sursă externă, după ce a lucrat la 4 societăţi comerciale. Luna trecută, a fost evaluat psihologic şi, deşi a trecut cu bine testul, colegii care au participat la o instruire cu el, au observat că nu colabora deloc. Şi oamenii din comună au observat că era foarte tăcut.

''Întotdeauna m-a respectat băiatul. Când venea aici la poliţie, întotdeauna îmi spune: "Săru'mâna, mamaie, ce faci?"

Ştefan Dulgheru, primar comuna Leorda: Un băiat tăcut, un băiat la locul lui, îl vedeai numai cu dosarul sub braţ, nu stătea de vorbă, foarte retras. 

Tăcerea poliţistului ascundea o dramă din trecut

Poliţistul are o poveste tristă de viaţă. A fost abandonat de mamă, iar la 3 ani a fost luată de o familie de asistenţi maternali din Botoşani. Şi acum locuia tot la ei. 

Raluca Prepeliță, medic psihiatru: Tot parcursul copilăriei poate să-l ducă la dezechilibrări al stării psihice. Depinde foarte mult cum a perceput, dacă e vorba de o deziluzie în dragoste. Toate aceste lucruri le-a ţinut în interior ca o ceaşcă care s-a umplut şi acesta a fost picul.

Şeful postului de poliţie este şi el anchetat pentru că nu a respectat procedurile. Are 31 de ani şi primise funcţia de conducere în decembrie, după ce fostul şef a ieşit la pensie. Acesta este ultimul caz dintr-un lung şir de sinucideri în rândul poliţiştilor. 40 de agenţi şi-au pus capăt zilelor în ultimii ani, majoritatea prin împuşcare. Acum trei luni, o tânără poliţistă din Braşov şi-a luat viaţa chiar de ziua ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Sinuciderea poliţistului de 24 de ani din Iaşi a fost surprinsă de camere. Ultimul gest făcut înainte de a se împuşca