Antena Meniu Search
x

Ioan Niculae şi Ion Ţiriac, incluşi în renumitul top al bogaţilor planetei.

Ioan Niculae şi Ion Ţiriac se numără oficial printre miliardarii lumii. Cei doi afacerişti români, cu averi estimate la peste 1 miliard de dolari fiecare au fost incluşi în cel mai renumit top al bogaţilor planetei.

Vezi și

Ioan Niculae şi Ion Ţiriac se numără oficial printre miliardarii lumii. Cei doi afacerişti români, cu averi estimate la peste 1 miliard de dolari fiecare au fost incluşi în cel mai renumit top al bogaţilor planetei. 

Afacerile lui Ioan Niculae din agriculturã şi industria chimică i-au mers bine. A strâns în două decenii o avere impresionantă: peste 1,1 miliarde de dolari. Revista Forbes îl plasează în topul miliardarilor planetei. Ocupă locul 1.605 la nivel mondial, însă rămâne pe primul loc în topul bogaţilor României. Afacerile lui par a fi din ce în cei mai prospere, mai ales că Ioan Niculae a avut de câştigat de pe urma conflictului din Ucraina. În 2014, a preluat contracte în industria chimică acolo unde furnizorii ucraineni nu au mai putut face faţă.

În celebra revistă sunt menţionate şi problemele pe care Niculae le are cu legea. Este acuzat de procurori că a primit preţuri preferenţiale la gazele naturale de la doi foşti ministru, în perioada 2006-2010.

Ce nu menţioneaza însa revista americana este ca Ioan Niculae abia a trecut printr-un dureros proces de divorţ, care l-ar putea costa jumătate de avere.

În schimb, revista Forbes aminteşte de pasiunea lui Niculae pentru vânătoare. Anul trecut a zburat tocmai în Africa de Sud unde a vânat elefanţi sau lei, pe care i-a împăiat şi i-a adus în ţară.

A cules roadele însă mult mai repede. Ion Ţiriac este doilea miliardar român din topul mondial al Forbes.  Cu o avere estimată la 1 miliard de dolari, fostul jucător de tenis, şi-a acumulat averea din afaceri bancare, asigurări şi imobiliare. Ocupă în topul bogaţilor planetei locul 1741, dar locul 2 în topul bogaţilor ţării. Tiriac a revenit în topul mondial Forbes, după 5 ani. În 2010 ocupa poziţia 937. Piaţa imobiliară care şi-a revenit uşor în ultimul an l-ar fi ajutat să îşi consolideze averea. În schimb, revista Forbesc mai scrie şi despre pasiunea pentru maşini a lui Ţiriac. Omul de afaceri are chiar şi un muzeu cu 200 de maşini de lux.

Topul bogaţilor planetei este condus de Bill Gates cu o avere estimată la 79,2 miliarde de dolari.

IOAN NICULAE

- poziţia în topul mondial al miliardarilor: 1605

- poziţia în topul miliardarilor din România: 1

- poziţia în topul mondial al miliardarilor din 2014: 1372

AVERE - 1,1 miliarde dolari

Sursa: agricultură şi alte afaceri

- Ioan Niculae a câştigat de pe urma conflictului din Ucraina, după ce a preluat o parte din contractele de furnizare a produselor chimice, atunci când furnizorii ucraineni nu le puteau onora.

ION ŢIRIAC

- poziţia în topul mondial al miliardarilor: 1741

- poziţia în topul miliardarilor din România: 2

AVERE - 1 miliard dolari

Sursa averii: sistemul bancar, asigurări, imobiliare

- Ion Tiriac a revenit în topul mondial Forbes, după 5 ani. În 2010 a ocupat în top poziţia 937

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Ioan Niculae şi Ion Ţiriac, incluşi în renumitul top al bogaţilor planetei.