Antena Meniu Search
x

Iranul a minţit şi are capabilităţi nucleare mult mai avansate decâ se credea. Anunţ bombă al Casei Albe

Casa Albă a informat că Iranul a minţit atunci când a semnat acordul internaţional de limitare a dezvoltării armelor nucleare. Se pare că programul nuclear al ţării era mult mai avansat decât indica la acel moment convenţia negociată în 2015.

Iranul a minţit şi are capabilităţi nucleare mult mai avansate decâ se credea. Anunţ bombă al Casei Albe
Iranul a minţit şi are capabilităţi nucleare mult mai avansate decâ se credea. Anunţ bombă al Casei Albe

Casa Albă a informat că Iranul a minţit atunci când a semnat acordul internaţional de limitare a dezvoltării armelor nucleare.

Se pare că programul nuclear al ţării era mult mai avansat decât indica la acel moment convenţia negociată în 2015.

Acordul internaţional de limitare a dezvoltării armelor nucleare ale Iranului a fost făcut sub un false pretexte, pentru că programul nuclear al ţării era mult mai avansat decât indica la acel moment convenţia negociată în 2015, a spus marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

La o întâlnire cu reporterii, Sanders a declarat: „Problema este că acordul a fost făcut sub un pretext complet fals. Iran a minţit în primul rând”.

„Au fost actori necinstiţi, aşa că acordul care a fost făcut a fost făcut pe baza unor lucruri care nu erau corecte. În mod special, capacitatea nucleară a Iranului era mult mai avansată decât era indicat”, a continuat Sanders.

Netanyahu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării din Tel Aviv, că serviciile de informaţii israeliene ar fi obţinut 55.000 de pagini şi 55.000 de dosare pe 183 de CD-uri cu informaţii care ar demonstra că Iranul ar fi dezvoltat un program de arme nucleare. El a precizat că este vorba despre fişiere cu "documente incriminatoare, diagrame incriminatoare, prezentări incriminatoare, planuri incriminatoare, fotografii incriminatoare şi multe altele".

De asemenea, Marocul şi-a întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul, pe care-l acuză că a facilitat livrări de armament Frontului Polisario prin intermediul aliatului său Hezbollahul libanez, a anunţat ministrul marocan de Externe Nasser Bourita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Iranul a minţit şi are capabilităţi nucleare mult mai avansate decâ se credea. Anunţ bombă al Casei Albe