Antena Meniu Search
x

Imagini din hotelul distrus de avalanşa din Italia, în care se aflau O ROMÂNCĂ ŞI COPIII EI! „Strigăm cu voce tare, dar nimeni nu răspunde”, spun echipele de salvare

Câţiva membri ai echipelor de salvare au reuşit să intre în hotelul distrus de avalanşă din provincia Pescara, însă nu au găsit deocamdată niciun supravieţuitor, relatează La Repubblica.

Câţiva membri ai echipelor de salvare au reuşit să intre în hotelul distrus de avalanşă din provincia Pescara, însă nu au găsit deocamdată niciun supravieţuitor, relatează La Repubblica.

Presa locală a publicat primele imagini din clădirea cu patru etaje.

„Strigăm cu voce tare, dar nimeni nu răspunde”, a spus unul dintre salvatori.

Pe acelaşi subiect

Între timp, coloana de maşini a echipelor de salvare, însoţită de un utilaj de dezăpezire, a ajuns în jurul orei locale 11 (12 ora României) la faţa locului, după ce a fost blocată ore la rând de zăpada ce a avut şi doi metri înălţime, scrie News.ro

„O coloană de vehicule, cu o freză, abia a ajuns unde se află acoperişul (hotelului – n.r.). Se pare că structura a fost împinsă de unda de şoc”, a anunţat viceprefectul de Pescara, Carlo Toriontano.

El a precizat că vor începe operaţiunile de îndepărtare a zăpezii cu mijloace mecanice.

Anterior, echipele de salvare au săpat cu mâinile goale.

Potrivit unor oficiali, avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit în plin hotelul, pe care l-a împins hotelul câteva zeci de metri.

”Sunt atât de mulţi morţi”, a declarat şeful echipei de salvare care a ajuns la hotel, Antonio Crocetta, fără a preciza numărul acestora.

Alarma în legătură cu avalanşa a fost dată miercuri seară de doi clienţi ai hotelului, Giampiero Parete şi Fabio Salzetta, pe WahatsApp. Ei ar fi ieşit din hotel să ia ceva din maşină şi au scăpat.

„Din păcate s-a întâmplat o tragedie îngrozitoare, se pare că sunt alte victime, dar rămâne de confirmat totul”, a scris la scurt timp după aceea, pe Facebook, preşedintele din provincia Pescara, Antonio Di Marco.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid. Zăpada a blocat, însă, drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.

Au reuşit să scoată de sub dărâmături două persoane în viaţă şi un mort.

Potrivit celor care au dat alarma, unii turişti au reuşit să fugă înainte ca avalanşa să lovească, dar nu este clar dacă au reuşit să se pună la adăpost şi câţi sunt.

Membri ai echipelor de salvare au descris ceea ce s-a întâmplat în termeni aproape apocaliptici: „o combinaţie tragică între un cutremur şi o avalanşă”.

Parete, unul dintre cei doi turişti care au dat alarma, este în stare de şoc şi se teme de ce este mai rău. „Am pierdut totul. Acolo sunt soţia mia şi cei doi copii ai mei, Udovica, de şase ani, şi Gianfilippo, de opt ani”, a spus el.

Între timp, seria cutremurelor din centrul Italiei pare să nu se mai termine, scrie La Repubblica. În cursul nopţii de miercuri spre joi s-ai înregistrat cel puţin 80 de replici, cu magnitudine cuprinse între 2 şi 3,5, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie.

În regiunea Marche, mulţi au ales să doarmă în adăposturi de urgenţă.

Mai multe localităţi din apropiere de epicentrele seismelor sunt izolate de zăpadă, iar echipele de salvare nu au putut ajunge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Evenimente » Imagini din hotelul distrus de avalanşa din Italia, în care se aflau O ROMÂNCĂ ŞI COPIII EI! „Strigăm cu voce tare, dar nimeni nu răspunde”, spun echipele de salvare