Antena Meniu Search
x
LIVE

Un italian cu coronavirus s-a plimbat o săptămână prin România

România este în alertă! Un italian care a stat o săptămână în ţara noastră este primul infectat cu coronavirus din sudul Italiei. Bărbatul are 71 de ani şi a fost în Craiova până sâmbătă, unde a avut mai multe întâlniri.

De Redactia Observator la 25.02.2020, 20:28
Vezi și
  • Bărbatul a fost depistat pozitiv cu coronavirus după o vizită în România
  • Autoritățile încearcă să refacă traseul pe care l-a avut

România este în alertă! Un italian care a stat o săptămână în ţara noastră este primul infectat cu coronavirus din sudul Italiei. Bărbatul are 71 de ani şi a fost în Craiova până sâmbătă, unde a avut mai multe întâlniri. Autorităţile încercă acum să-i descopere pe toţi românii care au avut contact cu el. Între timp, virusul se apropie de ţară şi pe alte căi. Austria şi Croaţia au primii bolnavi.

S-a dat alarma în România după ce un bărbat de 71 de ani a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus într-un spital din Rimini. Este primul infectat din Regiunea de Sud a Italiei.

Omul s-a întors sâmbătă în Italia după ce a stat o săptămână la iubita lui din România. Ieri, bărbatul s-a simţit rău, a avut febră şi s-a dus singur la spital. A fost testat şi, astăzi, analize au confirmat: are coronavirus.

Bărbatul a fost în Craiova, a vizitat rudele soţiei şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Presa italiană a descoperit cazul iar autorităţile de la noi spun că aşa au şi aflat de el. Iar acum încearcă să refacă traseul bărbatului care ar putea deveni pacientul zero pentru România.

Între timp, din peninsulă tot mai mulţi români se întorc acasă. Unii au găsit soluţii să scape de vigilenţa autorităţilor. Ieri, câteva sute de români care au intrat în ţară pe la frontiera cu Ucraina au minţit la vamă, au spus că vin din Germania în loc de Italia.

Poliţia face cercetări. Ministerul de Interne vrea să-i sperie pe oameni

Marcel Vela, ministrul de Interne - În toate formularele, începând de mâine, vom introduce şi rubrica cu prevederile din Codul penal pentru cei care fac declaraţi false.

Un alt dosar penal a fost deschis în Neamţ, acolo unde trei cetăţeni chinezi nu au respectat izolarea la domiciliu şi au mers la serviciu.

Marcel Vela, ministrul de Interne - Au venit din China, nu au fost pozitivi la verificare, trebuiau să stea 14 zile în izolare la domiicliu.

În Focşani este scandal între primărie şi consiliul judeţean pentru locurile de carantină. Iar în Bacău, autorităţile au pus pe drumuri 270 de copii după ce i-au evacuat dintr-un internat în toiul nopţii pentru a amenaja spaţii de izolare. Astăzi s-a revenit asupra deciziei.

15 români în carantină

Un nou suspect de coronavirus a fost internat, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Călăraşi. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani care s-a întors recent din Milano. A fost testat şi acum sunt aşteptate rezultatele de la Bucureşti.

În ţară, sunt 15 români în carantină, dar avem 4.200 de locuri anunţă autorităţile. Alţi 1460 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. În schimb, stocurile în caz de epidemie nu sunt încă suficiente, iar guvernanţii dau vina pe greaua moştenire.

Victor Costache, ministrul Sănătății - Acest stoc epidemic l-am găsit gol. Colegii de la Ministerul de Finanţe ne-au asigurat că se lucrează contracronometru pentru a se finaliza achiziţia publică şi pentru a recompleta aceste stocuri.

Între timp, alte trei ţări, Austria, Elveţia şi Croaţia au intrat pe harta coronaviruslui. Organizaţia Mondială a Sănătăţii face cel mai temut anunţ pentru Peninsulă.

Michael Ryan, director executiv OMS - Trebuie să fim pregătiţi. Ne pregătim pentru o potenţială pandemie. Asta nu opreşte pe nimeni să facă ceea ce face de obicei, dar avem suficiente ţări care importă acum boala.

Chiar acum, o echipă OMS este în Italia pentru evaluări. În continuare, 11 comune din Peninsulă sunt în carantină totală şi şapte regiuni au zonă ridicată de risc. În total, peste 200 de mii de români locuiesc acolo şi, de frica virusului, mulţi vor să revină acasă.

Bilanţul pe teritoriul Italiei a crescut. Zece morţi şi peste 280 de infectaţi localizaţi în 20 de provincii din Peninsulă.

Din cauza epidemiei de coronavirus, chiar şi EURO 2020 e în pericol. Vicepreşedintele UEFA a anunţat că monitorizează toate ţările care găduiesc meciurile de fotbal şi ia în calcul blocarea competiţiei în cazul în care situaţia se agravează.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un italian cu coronavirus s-a plimbat o săptămână prin România