Antena Meniu Search
x

JANDARMUL EROU! Plutonierul Constantin a RESUSCITAT un bărbat intrat în STOP CARDIAC şi prăbuşit în sala de judecată. În iunie, tânărul făcea un alt GEST ULUITOR

Un bărbat intrat în stop cardiorespirator, în timp ce se afla într-o sală de ședință din cadrul Judecătoriei Brașov, a fost salvat de la moarte de un jandarm.

Un bărbat intrat în stop cardiorespirator, în timp ce se afla într-o sală de ședință din cadrul Judecătoriei Brașov, a fost salvat de la moarte de un jandarm și de un avocat care deținea cunoștințe medicale.

Totul s-a întâmplat pe 11 octombrie, dar a fost făcut public de Jandarmeria Brașov acum câteva zile, scrie presa locală.

„În data de 11.10.2017, într-o sală de ședință din cadrul Judecătoriei Brașov a fost declanșată starea de pericol prin apăsarea butonului de panică de către președintele completului de judecată. Colegul nostru aflat în serviciu de menținere a ordinii interioare în cadrul instanței (n.r. plt. maj. Constantin Răzoare) a intervenit prompt în sala de ședință unde a observat un bărbat în vârstă întins pe podea în stare de inconștiență, prezentând simptomele unui stop cardio-respirator. Fără a se pierde cu firea, deși în jurul său era agitație infernală, colegul nostru a început imediat să-i acorde primul ajutor, care s-a dovedit a fi vital pentru persoana aflată în suferință. După manevrele de resuscitare prin masaj cardiac făcute de colegul nostru, sub îndrumarea unei doamne avocat care deținea cunoștințe medicale, bărbatul a ieșit din starea de inconștientă, totodată revenindu-i și activitatea cardiacă”, anunţă pe Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov. 

În timp ce erau efectuate manevrele de resuscitare, un alt jandarm a sunat la 112.

„Constantin a continuat să ofere sprijin chiar și când a ajuns la fața locului ambulanța SMURD, până la preluarea persoanei și transportul la spital”, au explicat reprezentanții IJJ Brașov.

Pentru comportamentul exemplar, jandarmul a primit o diplomă de merit din partea magistraților, iar conducerea IJJ Brașov i-a oferit Placheta de onoare a Inspectoratului.

A înapoiat un portofel cu bani găsit la fast-food

Plt. maj. Constantin Răzoare, în vârstă de 36 de ani, este același jandarm care în luna iunie a acestui an, aflându-se în timpul liber, a găsit un portofel, într-un fast-food și fără să stea pe gânduri a acționat pentru a o găsi pe proprietară.

Constantin Răzoare este de peste 10 jandarm. Absolvent al Liceului Industrial „Rulmentul” din Brașov, el a ales cariera militară având exemplul tatălului, care este polițist, și al fratelui, la rândul său jandarm. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » JANDARMUL EROU! Plutonierul Constantin a RESUSCITAT un bărbat intrat în STOP CARDIAC şi prăbuşit în sala de judecată. În iunie, tânărul făcea un alt GEST ULUITOR