Antena Meniu Search
x

Video Imagini de la prima vizită a lui Jill Biden în România, în 2014. Coincidență, temele vizitei erau Ucraina şi securitatea energetică

Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite, vine în Romania la final de săptămână. Nu este prima dată când calcă pe pământ românesc: în 2014, a mărturisit că tradiţiile şi frumuseţea peisajelor îi vor rămâne mereu în suflet. Soţia preşedintelui american va vizita baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi se va întâlni cu refugiaţi ucraineni la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 22:16

Vezi și

Acum 8 ani, în acorduri de muzică tradiţională, Jill Biden intra pe poarta Muzeului Satului. 

Prima vizită în România a fost tot în luna mai, în timpul mandatului lui Traian Băsescu. Atunci, soţul său era vicepreşedintele Statelor Unite. Iar temele vizitei au fost - coincidenţă - Ucraina şi securitatea energetică. La finalul vizitei, Jill Biden a mărturisit că ţara noastră îi va rămâne mereu în suflet.

Prima doamnă va începe vizita pe pământ românesc vineri, pe 6 mai, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Apoi va veni în Bucureşti unde se va întâlni cu membri ai Guvernului, personal din ambasade dar şi cu refugiaţi ucraineni. Din România, va pleca în Slovacia.

Jill Biden este cea care l-a ajutat pe preşedintele american să treacă peste moartea primei soţii şi a fiicei sale de 1 an.

Pe acelaşi subiect

Prima doamnă a Americii a refuzat să renunţe la serviciu şi să se mute la Casa Albă

Locuieşte în continuare în casa familiei Biden, din Delaware, şi predă limba şi literatura engleză la Colegiul Northern Virginia. De la începutul mandalului lui Joe Biden, s-a implicat activ în susţinerea unor politici privind accesul la educaţie pentru americanii din orice clasă socială.

În timp ce prima doamnă e în vizită în România, preşedintele Statelor Unite ia în calcul o vizită în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini de la prima vizită a lui Jill Biden în România, în 2014. Coincidență, temele vizitei erau Ucraina şi securitatea energetică