Antena Meniu Search
x

Video Joia Patimilor din Săptămâna Mare a Sfintelor Paşti: rugăciune, speranţă şi credinţă. Semnificaţia slujbei din Joia Mare

În această zi, credincioşii sunt sfătuiţi să se spovedească şi să participe la slujba de seară, a celor 12 evanghelii. Joia Patimilor este închinată amintirii a patru evenimente deosebite în viaţa Mântuitorului Iisus Hristos. La mănăstirea Radu Vodă din Capitală, enoriaşii s-au adunat deja în rugăciune.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 02.05.2024, 19:51

Vezi și

"Nu s-au adunat numai în rugăciune, ci şi în speranţă şi în credinţă. În Săptămâna Mare, Biserica este locul care ne adună pe toţi, la un loc, în rugăciune, ca să putem primi în câteva zile, cu sufletul curat, lumina Învierii. Astăzi este Joia Mare, Joia celor 12 Evanghelii, în care sunt trecute cele mai importante momente ale Mântuitorului", transmite Bianca Iacob, reporter Observator.

Paşte 2024. Joia Patimilor

"Prin cele 12 citiri din Noul Testament, preoţii amintesc încă o dată, ca în fiecare an în Joia Mare, despre Cina cea de Taină, prinderea Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, aducerea în faţa arhiereilor Ana şi Caiafa, judecata făcută de Pilat, batjocura şi condamnarea acestuia. În Miercurea Mare, Iisus Hristos a fost vândut pe 30 de arginţi", adaugă Bianca Iacob, reporter Observator.

"La Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, sâmbătă seara, vom rosti împreună: Hristos a înviat! Adevărat a înviat! Emoţia se simte aici aproape la fel ca în satul bunicului meu, acolo la biserica din centrul comunităţii. Iar de la Ierusalim, Mădălina Iacob va povesti cum a trăit minunea aprinderii Focului Sfânt", mai spune Bianca Iacob, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Joia Patimilor din Săptămâna Mare a Sfintelor Paşti: rugăciune, speranţă şi credinţă. Semnificaţia slujbei din Joia Mare