Antena Meniu Search
x

Video "Jur că i-aș omorî pe toţi boschetarii". Cel mai temut criminal român e din nou liber. Are 11 victime și i-a șocat pe anchetatori

Brancardierul morţii, cel mai temut criminal în serie din România, a fost eliberat azi din închisoare. Deşi condamnat pe viaţă pentru că a omorât 11 oameni, a fost eliberat după aproape 25 de ani de detenţie. A ieşit calm pe poarta penitenciarului din Baia Mare şi a plecat acasă fără o vorbă. Nu şi-a mai susţinut nici măcar nevinovăţia, cum a făcut-o în timpul anchetei. 

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 20:15

Vezi și

La 64 de ani, Grigore Bota este din nou un om liber. Aieşit din penitenciar total schimbat faţă de imaginea pe care o avea când a fost închis. L-a aşteptat un prieten care l-a dus acasă, într-un sat din Maramureş. 

Condamnat la închisoare pe viață, Grigore Bota a obținut reducerea pedepsei. După nenumărate cereri de eliberare refuzate, a convins autorităţile că nu mai este un pericol şi merită să fie din nou liber, deşi crimele lui i-au şocat şi pe anchetatori. 

Brancardier de meserie, Grigore Bota îşi alegea victimele dintre oamenii fără adăpost

Îi atrăgea cu băutură şi îi obliga să întrețină relații sexuale. Pe cei care refuzau, îi lăsa să adoarmă, apoi îi lovea până îi lăsa laţi. 

Pe acelaşi subiect

Foştii poliţisti care l-au interogat îl ţin minte şi acum. A ucis 11 oameni în vara anului 2000 şi le-a ascuns trupurile pe malul râului care trecea prin Baia Mare.

  • Marian Baroianu, Serviciul Criminalistic Maramureș: Luni un cadavru pe malul stâng, marţi un cadavru pe malul drept, vineri altul, sânbătă a 11-a victimă deja. Aveam fapte în care victimele sunt lovite în cap şi deschise la pantaloni. 
  • Dorin Coste, fost șef Serviciul Investigații Criminale: A fost cel mai complex caz la care am lucrat. Un criminal înăscut, un om cu deviaţii sexuale. Luna august a fost cea mai fatidică - şapte crime în 19 zile. Reacţia lui Bota, la intervenţia poliţiei, a fost: Jur că i-aş omorî pe toţi boschetarii! 

A douăsprezecea victimă a reuşit să scape din mânile criminalului. A anunţat poliţia şi aşa a ajuns să fie condamnat Brancardierul Morţii.

Pe cel mai mare criminal în serie din România nu îl aşteaptă nimeni acasă

Copii nu are, iar soţia a divorţat. În aceste condiţii, psihologii nu sunt siguri dacă va deveni un om normal sau nu.

  • Cecilia Ardusătan, psiholog: Recidiva este şi ea influenţată de mai mulţi factori: gravitatea faptei iniţiale, motivaţia şi dorinţa de a schimba acest comportament sau nu. Lipsa empatiei, manipulare, lipsa remuşcărilor, tendinţe sociopate, sadice.

Statisticile nu sunt de partea Brancardierului Morţii. Cel puţin şase din 10 deținuți închişi în România sunt recidiviști sau cu antecedente penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Jur că i-aș omorî pe toţi boschetarii". Cel mai temut criminal român e din nou liber. Are 11 victime și i-a șocat pe anchetatori