Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grigore Bota, cel mai periculos criminal în serie din Maramureş, eliberat din închisoare. De ce a ucis "Brancardierul morţii" 11 bărbaţi

Unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie ai României tocmai a fost eliberat din penitenciarul din Baia Mare. Grigore Bota a ucis 11 oameni în urmă cu aproape 25 de ani.

de Redactia Observator

la 05.04.2024 , 14:07

Criminalul în serie a ieşit, astăzi, pe poarta penitenciarului din Baia Mare. Acesta a fost aşteptat de un prieten. Cei doi au refuzat să vorbească cu jurnaliştii. 

A fost posibil să iasă din penitenciar chiar dacă a ucis 11 persoane fără adăpost, deoarece, în cursul anului trecut, în momentul în care a împlinit 65 de ani a depus la judecătorie o cerere prin care a dorit să schimbe sentinţa de detenţie pe viaţă în pedeapsă cu închisoarea pentru omor deosebit de grav. 

În luna decembrie a anului trecut, judecătorii au accepat cererea lui Grigore Bota şi au decis ca bărbatul să ispăşească o pepdeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise. Iar acest termen s-a împlinit astăzi, 5 aprilie 2024. 

Vezi și

Cine este Grigore Bota

Pe acelaşi subiect

Grigore Bota (65 ani) considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă. Cunoscut ca și ”Brancardierul morții”, bărbatul a fost condamnat, în 2000, la închisoare pe viaţă, după ce a ucis 11 bărbaţi, în perioada aprilie - august a aceluiaşi an, potrivit publicaţiei Informaţia Zilei.

Bota îşi ademenea victimele cu promisiunea că le va oferi alcool în schimbul favorurilor sexuale, apoi le ucidea, lovindu-le cu diverse obiecte în cap. Făptaşul le arunca, apoi, cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar. Una dintre victime, cea de-a 12-a, a scăpat şi a reuşit să alerteze autorităţile.

În acea perioadă, Bota era angajat ca brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare. S-a căsătorit la 27 de ani, dar a continuat să aibă relații sexuale cu bărbați. Soția lui știa de acest lucru și ar fi acceptat, potrivit sursei citate.

Bota a recunoscut trei dintre crimele comise, iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a alte şapte dintre ele. După ce a stat 15 ani în închisoare, "Brancardierul morţii" a cerut să fie eliberat după vechiul Cod Penal, însă cererile i-au fost refuzate. Anul trecut, magistraţii i-au acceptat însă schimbarea pedepsei din închisoare pe viață în 25 de ani de pușcărie, termen care s-a împlinit astăzi, pe 5 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Justitie » Grigore Bota, cel mai periculos criminal în serie din Maramureş, eliberat din închisoare. De ce a ucis "Brancardierul morţii" 11 bărbaţi