Antena Meniu Search
x

Grigore Bota, cel mai periculos criminal în serie din Maramureş, eliberat din închisoare. De ce a ucis "Brancardierul morţii" 11 bărbaţi

Unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie ai României tocmai a fost eliberat din penitenciarul din Baia Mare. Grigore Bota a ucis 11 oameni în urmă cu aproape 25 de ani.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 14:07

Vezi și

Criminalul în serie a ieşit, astăzi, pe poarta penitenciarului din Baia Mare. Acesta a fost aşteptat de un prieten. Cei doi au refuzat să vorbească cu jurnaliştii. 

A fost posibil să iasă din penitenciar chiar dacă a ucis 11 persoane fără adăpost, deoarece, în cursul anului trecut, în momentul în care a împlinit 65 de ani a depus la judecătorie o cerere prin care a dorit să schimbe sentinţa de detenţie pe viaţă în pedeapsă cu închisoarea pentru omor deosebit de grav. 

În luna decembrie a anului trecut, judecătorii au accepat cererea lui Grigore Bota şi au decis ca bărbatul să ispăşească o pepdeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise. Iar acest termen s-a împlinit astăzi, 5 aprilie 2024. 

Cine este Grigore Bota

Pe acelaşi subiect

Grigore Bota (65 ani) considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă. Cunoscut ca și ”Brancardierul morții”, bărbatul a fost condamnat, în 2000, la închisoare pe viaţă, după ce a ucis 11 bărbaţi, în perioada aprilie - august a aceluiaşi an, potrivit publicaţiei Informaţia Zilei.

Bota îşi ademenea victimele cu promisiunea că le va oferi alcool în schimbul favorurilor sexuale, apoi le ucidea, lovindu-le cu diverse obiecte în cap. Făptaşul le arunca, apoi, cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar. Una dintre victime, cea de-a 12-a, a scăpat şi a reuşit să alerteze autorităţile.

În acea perioadă, Bota era angajat ca brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare. S-a căsătorit la 27 de ani, dar a continuat să aibă relații sexuale cu bărbați. Soția lui știa de acest lucru și ar fi acceptat, potrivit sursei citate.

Bota a recunoscut trei dintre crimele comise, iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a alte şapte dintre ele. După ce a stat 15 ani în închisoare, "Brancardierul morţii" a cerut să fie eliberat după vechiul Cod Penal, însă cererile i-au fost refuzate. Anul trecut, magistraţii i-au acceptat însă schimbarea pedepsei din închisoare pe viață în 25 de ani de pușcărie, termen care s-a împlinit astăzi, pe 5 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Justitie » Grigore Bota, cel mai periculos criminal în serie din Maramureş, eliberat din închisoare. De ce a ucis "Brancardierul morţii" 11 bărbaţi