Antena Meniu Search
x

Video "Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii". Momente emoționante în Bistrița, unde 40 de tineri pompieri au depus jurământul de credință

Ceremonie inedită la Bistriţa, acolo unde 40 de tineri pompieri au jurat să-şi apere semenii şi ţara cu preţul vieţii. Evenimentul a coincis cu împlinirea a 85 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri militari în orașul Bistrița.  

de Redactia Observator

la 08.05.2022, 08:33

Vezi și

Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. 

Alegerea de a fi salvator denotă cel puțin trei calități: curaj, dragoste de oameni și camaraderie.

De ce au ales această meserie plină de riscuri, ne explică chiar ei: Ca să pot salva mai multe vieţi /  Mă simt foarte bine când salvez pe cineva. Am curaj, putere, voinţă / Îmi place să ajut persoanele / Să salvez ţara, România! Să fiu alături de ţara mea.

Tinerilor pompieri militari le-au fost alături familiile şi prietenii

Pe acelaşi subiect

După o perioadă de pregătire în cadrul programului de formare inițială a soldaților profesioniști, pompierii sunt detaşaţi în subunitățile de intervenție ale inspectoratului.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: 40 de tineri, pompieri militari, şi-au unit destinele cu România, prin jurământ militar. Este un moment solemn, unic în viaţa fiecăruia dintre ei, ficăruia dintre noi de altfel. 

Tinerilor militari le-au fost alături familiile şi prietenii lor, care au urmărit cu emoţie şi mândrie momentul jurământului. Cei care au luptat o viaţă întreagă cu flăcările au privit cu lacrimi în ochi cum se naşte o nouă generaţie de pompieri.

Costel Riți, fost comandant de detașament: Mă copleşeşte emoţia. În primul rând mi-am regăsit foşti colegi şi interesul pentru colegiii cei noi. 

Evenimentul a coincis cu aniversarea a 85 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri militari din județul Bistrița – Năsăud. Cu această ocazie a fost organizată și Ziua Porților Deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii". Momente emoționante în Bistrița, unde 40 de tineri pompieri au depus jurământul de credință