Antena Meniu Search
x

Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani. Doliu în presa românească: "Era, pur și simplu, sclipitoare"

Doliu în presa românească. Iulia Marin, jurnalistă la Libertatea, a murit la vârsta de 32 de ani. Aceasta a fost găsită fără suflare în apartamentul din Bucureşti în care locuia, de către proprietară şi poliţişti.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 16:35

Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani
Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani - Facebook

Cauzele decesului vor fi stabilite de medicii de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în următoarele zile, relatează Libertatea. Jurnalistă de politică și investigație cu o experiență de 11 ani, Iulia Marin a trecut prin redacţiile Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul, iar în ultimii 3 ani şi-a desfăşurat activitatea la Libertatea.

Iulia Marin s-a luptat în ultimii patru ani cu probleme de sănătate mintală, cu diagnostice severe, despre care a ales să vorbească deschis, inclusiv despre tulburarea bipolară. A scris constant despre bolile psihice pe pagina ei de Facebook.

În ultima ei postare, a relatat despre lupta cu depresia şi despre speranţa că va găsi nişte pastile antidepresive care să îşi facă efectul: "Dar stau și ma întreb daca nu cumva ma pregătesc pentru o noua dezamagire, vreun efect placebo, cine mai știe?" 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Omagii transmise pe reţelele de socializare

Zeci de oameni de presă şi-au transmis astăzi gândurile după ce au primit vestea cutremurătoare că Iulia Marin s-a stins din viaţă. 

"Iulia Marin nu mai e. Când oamenii nu mai sunt ne amintim cât erau de minunați. Aici nu cred că e cazul. Lumea știa ce jurnalistă talentată, minuțioasă și extrem de muncitoare era. Eșecul nostru e în altă parte.

Iulia Marin a vorbit deschis despre lupta ei cu boala în articole, postări. A făcut-o fără perdea, iar noi i-am apreciat postările, i-am scris poate în privat cât e de curajoasă și talentată. Iulia a făcut toți pașii necesari. Dar noi ce am făcut dincolo de a asista la lupta ei? O luptă ca a Iuliei nu e de dus de unul singur. Și nu se duce cu like-uri și inimioare", a scris pe Facebook jurnalista Diana Oncioiu.

"De aseară am un nod în gât de care nu reușesc să scap. Am plâns, însă nu m-a ajutat. Vestea morții Iuliei Marin m-a răvășit complet. Am fost colege la PressOne, unde a scris mult despre impostura din mediul academic – plagiatul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, a fost dezvăluit de ea.

Iulia Marin era unul dintre cei mai buni jurnaliști din generația ei, cu un talent aparte de a găsi și construi subiecte. De nenumărate ori, atât studenților mei, cât și tinerilor ziariști pe care i-am mentorat cu diverse ocazii le spuneam să o citească pe Iulia și să încerce să înțeleagă cum și-a construit subiectele pornind de la idee și, mai departe, cum le-a documentat.

Textele Iuliei vor rămâne modele de jurnalism curajos, pus în slujba adevărului. Drum bun, Iulia!", a transmis şi Emilia Şercan

"Extraordinar de blândă, de așezată, de harnică"

"Era unul dintre tinerii geniali ai redacției, scria despre politică, dar nu numai. Extraordinar de blândă, de așezată, de harnică, cu bun simț uriaș. Iulia era, pur și simplu, sclipitoare. În spatele unei ființe firave, o mână de om, era o jurnalistă puternică, cu o peniță de aur.

În ultimele luni, am aflat despre boala ei teribilă, pentru că începuse să vorbească despre ea pe Facebook. Habar nu am avut niciodată, până recent, de depresia de care suferea de mulți ani. De felul în care s-a luptat să o depășească. Am plâns de multe ori citind-o. Am plâns de teamă, de groază, de fapt. Dar m-am și bucurat uneori, părea că e mai bine. Cel puțin așa povestea public, așa înțelegeam eu.

E foarte greu să mai spun ceva. Regretele mele, că poate aș fi putut măcar să-i fiu puțin alături, oricum sunt penibile și nu au niciun rost acum. Drum lin, dragă Iulia, și iartă-ne!", a scris Ramona Ursu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani. Doliu în presa românească: "Era, pur și simplu, sclipitoare"