Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, anunț după ședința crucială anti-Covid: "Avem o strategie de vaccinare"

Klaus Iohannis a declarat, marți seara, după ședința pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat și mai mulți oficiali din Sănătate, că România are o strategie de vaccinare anti-Covid, fiind desemnate inclusiv instituțiile responsabile pentru campania de imunizare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.11.2020, 19:29

președintele României Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, 10 noiembrie 2020 - Administrația Prezidențială
  • Iohannis: "Trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă"
  • Președintele a precizat că vaccinul va fi administrat cu prioritate personalului medical și persoanelor din categoriile de risc
  • Șeful statului, despre noile restricții: "Este absolut de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare și sunt greu de acceptat"

Observator a transmis live declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Principalele declarații făcute de șeful statului:

- Bună seara. Am avut o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei, cu accent pe pregătirea populației pentru vaccinarea anti-Covid-19.

- Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mult mai puternic decât în primăvară. Statele europene care peste vară au avut valori reduse de îmbolnăvire sunt acum în pragul unei mari crize sanitare.

- Până când nu vom avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectarilor. E singură strategie funcțională, adoptată de toate țările în care e o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire. România se confruntă cu o situație extrem de complicată, iar restricțiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop - protejarea populației și reducerea presiunii uriașe de pe sistemul sanitar.

- E imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm o șansă la tratament celor bolnavi, fie că suferă de Covid-19 sau alte boli.

- Este absolut de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbăm radical modul de viață, iar existența noastră, a tuturor, a fost puternic afectată.

- Din păcate, am văzut că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit a fi mai puțin suficiente. E vorba de noi toți la un loc, lupta cu pandemia e un test al solidarității pe care suntem obligați să îl trecem.

- Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt bune în acest moment, dar trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. 

- România va beneficia în mod echitabil de acest vaccin, avem deja o strategie de vaccinare anti-Covid.

- Am discutat astăzi și de posibilitatea de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccinuri.

- Precizez, din nou, că de vaccin va beneficia inițial tot personalul din domeniul Sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severă de boală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, anunț după ședința crucială anti-Covid: "Avem o strategie de vaccinare"